28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE “KAYGILAR VE KORKULAR” SEMİNERİ DÜZENLENDİ…

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ve İstanbul Psikanaliz Derneği işbirliği ile düzenlenen psikanaliz günleri kapsamında ‘Kaygılar ve Korkular’ konulu seminer düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Kaygılar ve Korkular” Semineri Düzenlendi…

29 Ekim 2018 Pazartesi 14:10

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ve İstanbul Psikanaliz Derneği işbirliği ile düzenlenen psikanaliz günleri kapsamında ‘Kaygılar ve Korkular’ konulu seminer düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde iki gün süren ve uzman psikologlar tarafından farklı konu başlıklarının ele alındığı ‘Kaygılar ve Korkular’ seminerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki tüm üniversitelerden öğrenciler katılım gösterdi.

Seminerin ilk gününde Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Refia Erosal ve İstanbul Psikanaliz Derneği adına Talat Parman açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Seminerin ilk oturumunda Bengü Berkmen ‘Korkuyorum Sana Aşktan Söz Etmeye’, Talat Parman ise ‘Kaygılar Korkular’ konuları hakkında konuştu. İkinci oturumda, Zehra Karaburçak Ünsal ‘Tekinsiz’, Eşmen Tatlıcalı da ‘Korku, Kaygı, Kime Aitsiniz?’ başlıklı sunumları yaptı. Üçüncü oturumda ise Funda Akkapulu tarafından ‘Korkuyorum Anne’, Nergis Güleç tarafından ‘Erken Dönem ve Kaygılar’ adlı konular hakkında konuştu. Son oturumda ise Niyazi Kızılyürek tarafından ‘Kayıp Özne: Kıbrıslı Türklerin Hazin Serüveni’ hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerin ikinci gününde öğrencilerin en çok ilgi duyduğu klinik olgu sunumları üzerinde duruldu. Çağla Akarsel, Şerife Hilkat, Mehmet Akça ve İpek Uçkan tarafından çocuk, ergen ve yetişkin olarak olgu sunumları gerçekleştirildi.

Refia Erosal: ‘Etkinliğe Ev Sahipliği Yapan Yakın Doğu Üniversitesi’ne Sonsuz Teşekkürler…’

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Refia Erosal, dernek olarak bu yıl Yakın Doğu Üniversitesinde gerçekleştirdikleri psikanaliz günlerinin gerek öğrenciler gerekse alanda çalışan ruh sağlığı çalışanları tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Katılımcılarla etkinlik sonunda yapılan değerlendirme toplantısında aldığıkları olumlu geri bildirimlerle psikanaliz günlerinin katılımcılar için ne kadar önemli olduğunu gördüklerini dile getiren Erosal, “Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği olarak Yakın Doğu Üniversitesinin etkinliğimize ev sahipliği yaparak öğrenciler ve uzmanların bu etkinlikten faydalanmasına olanak sağladıkları için teşekkür ederiz” dedi.

Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz: “Öğrencilerin Ufkunu Açan Seminerlere Desteğimiz Sürecek”

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nin alandaki öğrencilere rehberlik ettiğini, Yakın Doğu Üniversitesinde de benzer sempozyum ve kongrelerin sıklıkla gerçekleşmesi, bu tarz etkinliklere katılım ve organizasyonuna katkı konulacak her konuda Öğrenci Dekanlığı olarak destek verileceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA