28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE “AKADEMİDE, GÜVEN VE LİDERLİK” SEMİNERİ VERİLDİ

Yakın Doğu Üniversitesi’nde  “Akademide, Güven ve Liderlik” Semineri Verildi

03 Aralık 2015 Perşembe 13:10

Yakın Doğu Üniversitesi'nde “Akademide Görünürlük, Güven ve Liderlik Semineri” gerçekleştirildi. Yakın Doğu Üniversitesi ve Malezya, Ulusal Eğitim ve Yönetim Enstitüsü (National Institute of Educational Management & Leadership) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte birey ve kurumların akademik olarak görünürlüğü, sağladıkları güven ve liderlik konuları konuşuldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı’nın açılış konuşmasını yaptığı seminerde Malezya, Ulusal Eğitim ve Yönetim Enstitüsü Başkanı (National Institute of Educational Management & Leadership) Dr. Sazali Yusoff küreselleşmede bilgi paylaşımının önemine ve işbirliği yapmanın gerekliliğine dair bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı: “Akademide Güven Ve Görünürlük Birbirini Doğuran Özelliklerdir Ve Bilimi Geliştirmektedir”

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, açılış konuşmasında akademide güven ve görünürlüğün birbirini doğuran özellikler olduğunu ve bilimin bu şekilde gelişmekte olduğunu; akademik olarak güven sağlamış kurumların ve bireylerin yaptıkları çalışmaların daha görünür olduğunu ve aynı zamanda görünürlüğü yüksek kurum ve bilim insanlarının güven oluşturduğunu belirtti. Akademik güven sağlamış bilim insanlarının yaptığı çalışmaların hem kendileri için hem de bağlı oldukları kurum için görünürlük sağladığını ve böylelikle ilgili bilim alanına da katkı sağladıklarını belirten Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Yakın Doğu Üniversitesi’nin uluslararası bilinirlik anlamındaki yükselmesine vurgu yaptı. Bu yükselişin hem görünürlük hem de güven anlamında bir kazanım olduğuna değinen Prof. Dr. Nedime Serakıncı, konuşmasında ayrıca akademide güven, görünürlük ve liderlik alanında Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapılan akademik çalışmalar hakkında da detaylı bilgi verdi.

Dr. Sazali Yusoff: “Bilimsel Çalışmalar, Dış Dünyaya Açılmada Ve Akademik Görünürlükte Önemli Rol Oynamaktadır”

Seminerde konuşan Malezya, Ulusal Eğitim ve Yönetim Enstitüsü Başkanı (National Institute of Educational Management & Leadership) Dr. Sazali Yusoff, küreselleşmede bilgi paylaşımın önemini ve işbirliği yapmanın gerekliliğinden bahsetti. Center of Excellence’a bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi eşbaşkanları Doç Dr Fahriye Altınay ve Doç. Dr. Zehra Altınay ile ortak yürüttükleri kültür, güven ve liderlik konusundaki projeden de bahseden Dr. Sazali Yusoff, bilimsel çalışmaların dış dünyaya açılımda ve akademik görünürlükte önemli bir rol oynadığını vurguladı. Akademik görünürlükte kişinin yaptığı işlere duyulan güveni ve paylaşımının gelişiminde önem taşıdığını belirten Dr. Sazali Yusoff, Center of Excellence'a ve Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ne kurmuş oldukları işbirliği için teşekkür etti.

YDU (2)

YDU (1)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA