18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ENGELSİZ BİLİŞİM 2014 KONGRESİNDE TEMSİL EDİLDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresinde Temsil Edildi

27 Eylül 2014 Cumartesi 15:59

fahryeizmirTC Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım temalı konferansında Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Başkanları Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Yakın Doğu Üniversitesini temsil ettiler.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Engelsiz Bilişim faaliyetlerinin adada ilk kez gerçekleştirilmesinde öncülük eden ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliği ile Engelsiz Bilişim Günleri 2013 düzenleyerek engellilerin yaşamında teknolojinin farkındalığını yaratmaya yönelik projeler yürüten Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay konferansta üniversitenin toplumsal duyarlılığını ve sorumluluğunu vurguladılar. Özel Hizmet Ödülüne layık görülen Yakın Doğu Üniversitesi’nin bilişim ve teknolojik altyapısının güçlü olduğunu, akademik donanımı ile akademik, sosyal, teknolojik alanda hızla ilerleyen üniversitenin engellilere ve toplumsal duyarlılığa yönelik faaliyetler ve projelerle öncülük ettiğini ifade ettiler.

Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı öncülüğünde kurulan Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay başkanlığında yürütülmekte, KKTC Engelsiz Bilişim Platform koordinatörlüğünü yürütmektedir. Kongrede oturum başkanlığı ve konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay, Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezinin faaliyetlerini ve projelerini tanıttı. Doç. Dr. Fahriye Altınay konuşmasında, dünyada eşit bakış ve yaşam boyu öğrenmeden bahsedip tüm sektör, kurum ve kuruluşların engelli vatandaşlarımızın yaşamına katkı sağlamak için işbirliği ve sinerji içerisinde çalışmaları gerektiğini, üniversitenin ve kendi çalışmalarında bu yönde öncülük edeceklerini belirttiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA