YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ SOS ÇOCUK KÖYÜ’NDE FON GELİŞTİRME VE HALKLA İLİŞKİLER EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI…
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Ajans İşletmeciliği dersi kapsamında Kuzey Kıbrıs’ın en büyük hayır kurumu olan SOS Çocuk Köyü’ne bir eğitim gezisi gerçekleştirdi.

09 Aralık 2018 Pazar 14:45
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Ajans İşletmeciliği dersi kapsamında Kuzey Kıbrıs’ın en büyük hayır kurumu olan SOS Çocuk Köyü’ne bir eğitim gezisi gerçekleştirdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, sivil toplum örgütlerinde halkla ilişkilerin önemini ve işleyişini anlamaya yönelik olarak Ajans İşletmeciliği dersi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Nuran Öze tarafından organize edilen gezi kapsamında öğrenciler, fon geliştirme ve halkla ilişkiler konulu iki saatlik bir eğitim seminerine katıldılar.
SOS Çocuk Köyü Fon Geliştirme ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Hafız tarafından gerçekleştirilen seminerde, yardım kampanyaları, sponsorluk türleri, yüzyüze kampanyalar, etkinlikler, SOS ürünleri, sadakat programları ve işleyişi, iletişim çalışmaları ve mecraları, SOS’in işbirliği içinde çalıştığı ajanslar ve ajanslarla çalışma şekilleri, fon geliştirme ekibi ve halkla ilişkiler ile iletişim çalışmalarındaki görev ve sorumluluk dağılımları, örnek kampanyalar ve en önemlisi 360 derece kampanya planlama ve uygulama süreçleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Cemil Hafız, sunumunun sonunda iyi bir kampanya için bütünlüklü çalışmanın önemine değinirken, yıllık kampanya ve iletişim çalışmaları planlarının hedef odaklı ve çok titizce hazırlanması gerekliliğine vurgu yaptı.
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Seminerde Sorularıyla İlgi Çekti…
Fon Geliştirme ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Hafız bir buçuk saat süren sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Önder Hansu’nun; “Araştırmalarıma göre küçük bir oğlunuz var. Ve siz çocuk odaklı bir kurumda çalışıyorsunuz. Çocuğunuzdan önce ve sonra diye kıyaslayacak olursak, işinize karşı tutumunuzda herhangi bir değişim yaşandı mı?” sorusu ilgi çekti.
Cemil Hafız verdiği cevapta hayatının çok değiştiğini, çocuğu olmadan önce SOS için daha fazla fon geliştirmeyi başarmak için çok çalıştığını, herhangi bir kampanyaları başarıya ulaşmadığında başarısızlık olarak nitelendirerek üzüldüğünü ancak çocuğu olduktan sonra yaptıkları her kampanyanın bir insanın hayatına dokunduğunun idrakinin derinleştiğini anlattı. Hafız; “Biz yaptığımız işler ve elde ettiğimiz her başarıyla kurumumuzdan faydalananan insanların hayatına dokunuyoruz. Bilhassa da çocukların hayatına anlamlı bir katkı sağlıyoruz. Herhangi bir kampanyamız başarıya ulaşmadığında yardıma ihtiyacı olan çocuklarımızın hayatına daha az dokunabileceğimizden dolayı derin bir üzüntü hissediyorum” diye konuştu.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencilerinin Farklı Sektörlerde Yer Alabileceklerini Görmeleri Amaçlandı…
Yrd. Doç. Dr. Nuran Öze, bu tip eğitim gezilerini düzenlerken Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü olarak öğrencilerin reel hayatta yapılan uygulamaları yerinde görmesinin çok önemli olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.
SOS Çocuk Köyü’ne yaptıkları bu gezide, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinin farklı sektörlerde yer alabileceklerini görmelerini amaçladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Öze, “Üstelik işlerini yaparken insan hayatına dokunabileceklerini görmeleri, özbilinci besleyen birşey. Her dönem ders içeriklerine bağlı olarak farklı eğitim gezileri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.