20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. DR. EMRAH SOYKAN GELİŞTİRDİĞİ KAVRAM DÜNYASI ÖĞRETİM MATERYALİ İLE ÖDÜL ALDI…

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan’nın Kavram Öğretimi Materyali, toplamda 902 materyal arasından ilk 10 a girerek mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan Geliştirdiği Kavram Dünyası Öğretim Materyali İle Ödül Aldı…

23 Kasım 2018 Cuma 13:25

Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için geliştirdiği “Kavram Öğretimi Materyali” ile 3. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Materyal ve Etkinlik Yarışmasında mansiyon ödülü kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan’nın Kavram Öğretimi Materyali, toplamda 902 materyal arasından ilk 10 a girerek mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Materyalin amacına ulaştığını görmenin ve Türkiye genelinde yapılan prestijli bir yarışma kapsamında ülkesini, çalıştığı kurumu temsilen orada bulunarak ödüle layık görülmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan, materyali farklı yönlerde geliştirmeye devam ettiğini, şu anda farklı konu alanlarındaki materyal geliştirme çalışmalarının da olduğunu belirtti.

Materyal Google Play Store’da 2000’den Fazla Cihazda Kullanılıyor…

Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan, geliştirmiş olduğu materyal kapsamında kavram öğretimi nesne ve görsellerin tablet ortamına entegre edilmesi ve etkileşimli bir öğrenme ortamı sunmasıyla Kavram Dünyası öğretim materyalinin özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin kavram becerilerini geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Bu amaç doğrultusunda materyalde öğretim ve değerlendirme modülü olmak üzere toplamda 360 tane etkileşimli nesne bulunduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Soykan, materyalin şuanda Google Play Store’da 2000’den fazla cihazda kullanılmakta olduğunu ve uygulamanın Kavram Dünyası ismi ile arama yapılarak ücretsiz olarak tüm android cihazlara indirilebileceğini belirtti.

Lisans düzeyinde farklı bölümlerde materyal tasarımı dersleri veren Yrd. Doç. Dr. Emrah Soykan, öğretim materyallerinin öğretim sürecinin önemli bir parçası olduğunu ve bilişim teknolojilerinin de öğretim sürecinde aktif rol alabilmesi için bu tür materyallere büyük ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA