29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele15°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ DÜNYA SİGARASIZLIK GÜNÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Dünya Sigarasızlık Gününde Kullanıcıları Sigarayı Bırakmaya davet etti

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Dünya Sigarasızlık gününe dikkat çekti

01 Haziran 2016 Çarşamba 12:13

31 Mayıs Dünya Sigarsızlık Günü Dolayısıyla Sigaranın Neden Olduğu Başlıca Hastalıklar, Bu Hastalıkların Aktif ve Pasif İçiciler için Beraberinde Getirdiği Tehlikeler ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi Hakkında Bilgi Verirken, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü Dolayısıyla Kullanıcıları Sigarayı Bırakmaya Davet Etti.

Dünya Tütüne Hayır Günü, her yıl 31 Mayıs tarihinde, Dünya Sağlık Örgütü üye devletlerince 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanmaktadır.  Dünyada ve KKTC’de tütün ve tütün ürünlerinin kontrolüne ilişkin halk sağlığı politikalarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dikkat çekmek amacıyla her yıl etkinlikler düzenlenir.

Sigara Hem İçen Kişiler, Hem De Pasif İçici Konumundaki Kişiler İçin Öldürücü Bir Tehlikedir

Yapılan etkinliklerde, sigara ve tütün ürünlerinin neden olduğu, başta kanser olmak üzere, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı KOAH, kalp krizleri, felçler gibi birçok öldürücü hastalığa, bilinen hastalıkların varlığına ve oluşumuna dikkat çekilir.  Özellikle sigaranın hem içen kişiler, hem de pasif içici konumundaki kişiler için öldürücü bir tehlike olabileceği vurgulanır.

Ayni zamanda, karbonmonoksit ölçüm cihazı kullanılarak , solunum yoluyla yapılan testlerle, aktif içici ve pasif içicilerin akciğerlerindeki karbonmonoksit oranları ve sigara içme düzeyleri değerlendirilmelidir.  Hastalara sigara bağımlılığından kurtulmanın kolay yolları merkez sorumluları tarafından anlatılmalıdır.

tugce-denizgil.jpg

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Olarak Değerli Halkımızın Sağlığına Önem Veriyoruz

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi, değerli halkımızın sağlığına verdiği önemle, her türlü hastalığın başlangıcı sayılabilecek ve ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu kanıtlanmış sigara bağımlılığı ile ciddi bir mücadele vermektedir.

IQS (I QUİT SMOKKİNG), Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi’nde, kişiye özel destek, takip ve özel danışmanlık hizmeti ile uygulanan, güvenilir bir tedavi şekli ve 35 ülkede hizmet veren uluslararası sigara bıraktırma programıdır.  Sigara bağımlılığının TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan merkez psikologları, tamamen doğal ve hiçbir yan etkisi olmayan, sonuçları çabuk ispatlanmış bir yöntemle hizmet vermektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi, herkesi bu 31 Mayıs’ta sigarayı bırakarak, yaşam kalitesini artırmaya ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye davet etmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA