19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

WİMBLEDON ŞAMPİYONU GELİRLERİNİ İKİYE KATLAYACAK

Wimbledon Şampiyonu Gelirlerini İkiye Katlayacak

10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:53

_62831624_andy_murray_judy[1]İskoç tenisçi Andy Murray Britanya’ya 77 yıl sonra erkeklerde Wimbledon şampiyonluğu getiren sporcu ünvanının yanısıra hatırı sayılır bir maddi kazanç da elde edecek.

Murray’in Sırp rakibi Novak Djokovic’i yendiği final maçından sonra kazancı 1.6 milyon sterlin civarında.

Murray’in “hayatımın en güzel günü” olarak tanımladığı şampiyonluğun aynı zamanda oldukça kazançlı olduğu da bir gerçek.

Murray şimdiden saat firması Rado, İskoçya Kraliyet Bankası RBS, raket firması Head ve Adidas ile sponsorluk anlaşmalarını yaptı. Bu anlaşmaların Murray’in şu anki 8 milyon sternlik yıllık gelirini en az iki katına çıkaracağı tahmin ediliyor.

Brand Rapport spor firmasının yöneticisi Nigel Currie, Murray’ın Wimbledon şampiyonluğu sayesinde gelecek yıl en az 15 milyon sterlinlik kazanca ulaşacağını tahmin ediyor.

Sponsorluk firması Phar Partnership’ın yetenek avcısı David Tyler ise Murray’in geçtiğimiz sene Londra’daki olimpiyatlarda ve Amerika’da kazandığı başarıların ardından 77 yıl sonra Britanya’ya Wimbledon şampiyonluğunu getirmiş olmasının Murray’i büyük firmaların gözünde farklı bir yere koyacağı görüşünde.

Tyler’a göre reklamlarını yapmak için büyük içecek ve telefon firmaları dünyaca ünlü spor yıldızlarını her zaman tercih sırasının en üstüne koyarlar.

Tyler da Murray’in bu yılki gelirinin 15 ila 18 milyon sterline kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte Forbes’ın aktardığı kadarıyla bu rakam hâlâ Federer’in yılda kazandığı 43.5 milyon sterlinin çok altında.

Andy Murray’nin sponsorluk görüşmelerini profesyonel bir firma yürütüyor.

2007 yılında imzaladıkları anlaşmayla Murray sponsorluk işlerini, ‘Beckham’ı bir marka haline getiren’ Spice Girls, Lewis Hamilton gibi isimlerin arkasındaki XIX ajansına bırakmıştı.

Federer 32 yaşına yaklaşıp Nadal sakatlıklarla mücadele ederken Murray gelecek yıllarda tenis dünyasında ön plana çıkacak ve sponsorluk kazançlarının arttırmaya devam edecekmiş gibi görünüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA