16 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa26°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

WELCOME TO TEXAS!

Welcome to Texas!

15 Ağustos 2014 Cuma 14:31

24 Temmuz tarihinde gerçekleşen 3 Milyon TL’lik soygun olayının ardından bu kez de Merkez Bankası’ndan Ziraat Bankası’na gönderilecek paralara yönelik bir soygun girişimi yaşandı…

 Merkez Bankası önünde Ziraat Bankası personelinin tasarrufunda bulunan 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit parayı çalmaya çalışan soyguncular silah çekip biber gazı kullandı…

 Soyguncular, Kooperatif Merkez Bankası soyguncuları kadar ‘şanslı’ çıkmadı. Merkez Bankası personelinin oyala müdahale etmesiyle parayı alamadan kaçtı…

 Soygunda kullanılan plakasız araç, akşam saatlerinde Girne Limanı’nda bulundu. Bir Astsubay, soygun olayı ile ilgili Girne Polis Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı….

 Rana SARRO

Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde dün Ziraat Bankası personelinin tasarrufunda bulunan parayı çalma girişiminde bulunuldu. Polis, parayı çalamadan olay yerinden kaçan 3 kişiyi gün boyunca aradı.

1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit para, Merkez Bankası’ndan Ziraat Bankası’na gönderilmek üzere araca yüklenmek üzereyken çalınmak istendi.

Dün saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, 2 görevli soyguncular tarafından darp edildi.

Soygunda kullanılan plakasız araç, geç saatte Girne Limanı’nda bulundu. Bir Astsubay, soygun olayı ile ilgili Girne Polis Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

1 milyon 20 bin TL de çalınıyordu

KKTC Merkez Bankası dünkü gasp girişiminin Merkez Bankası Yerleşkesi dışarısında yer aldığını ve bankanın yerleşkesi dışında güvenlikten sorumlu olmadığını belirtti.

Polisin açıklamasına göre, olay saat 09.30 sıralarında, iki TC Ziraat Bankası personelinin Merkez Bankası’ndan aldıkları parayla araçlarına gittikleri sırada meydana geldi.

Kimliği meçhul bir erkek şahıs, TC Ziraat Bankası’na götürülmek üzere banka personeli Hasan Dağkuş’un taşıdığı; içinde 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit para olan çantayı çalmaya çalıştı.

 Kadın personel parayı arkaya attı

Edinilen bilgiye göre, Dağkuş’un yanında bulunan kadın banka personeli, paranın bulunduğu çantayı alarak arka koltuğa attı. Bu sırada, olayı gören Merkez Bankası personelinin, koşup olaya müdahale etmesi üzerine, soyguncular parayı çalamadan olay yerinde ayrıldılar.

 Tabancayı doğrultup biber gazı sıktı

Soygunculardan biri Dağkuş’a, tabancasını doğrultup, yüzüne biber gazı sıkarken öteki de ise banka yetkilisi Cemile Yılmaz’a biber gazı sıkıp, yere yatırarak etkisiz hale getirmeye çalıştı.

Soygun aracı bankanın park yerindeydi

Saldırıya uğrayan 2 TC Ziraat Bankası çalışanının direnmesi ve orada bulunan Merkez Bankası görevlilerinin hareketlenmeleri üzerine 2 soyguncu, olay yerinin ilerisinde bekleyen bir başka kişiyle birlikte, parayı çalamadan, Merkez Bankası’nın park yerindeki mavi Renault Clio marka plakasız olduğu saptanan araçla olay yerinden kaçtı. Soygun aracının, yaklaşık 2 hafta önce yine bankanın oto parkında görüldüğü belirtildi.

Para nakil aracı da yol kenarında

Merkez Bankası’ndan 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin Sterlin nakit para transferi yapacak olan TC Ziraat Bankası aracının, bankanın ön kısmında, yol kenarında park halinde durduğu, Merkez Bankası yerleşkesi içerisine girmediği öğrenildi.

Araç; mavi renk ‘Renault Clio’

Görgü tanıklarının polise verdiği ifadeye göre, olay yerinden kaçan araç, Dereboyu istikametine doğru gitti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube, CÖŞ ve trafik ekipleri soygun girişimindeki aracı bulmak için seferber oldu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube ekipleri, olayın hemen ardından ve anayollarda araç kontrolü yaparak, birçok aracı yokladı.

Merkez Bankası’nın güvenlik kamerası yok

Merkez Bankası’nın önünde güpegündüz yaşanan olayda, polis ekipleri ülkenin dört bir yanında gün boyunca arama çalışmalarına ve soruşturmalara devam ederken, bankanın güvenlik kamerası olmadığı da öğrenildi.

“Güvenlik sorumluluğu Ziraat Bankası’na ait”

KKTC Merkez Bankası dün yaşanan gasp girişimiyle ilgili “oluşabilecek bilgi kirliliğinin” önüne geçmek için yazılı açıklama yaptı.

KKTC’de faaliyet gösteren bankaların, günlük likidite ihtiyaçları çerçevesinde Merkez Bankası nezdindeki işlemlerini mutemetleri aracılığıyla gerçekleştirmekte oldukları kaydedilen açıklamada, “Bu işlemlerin bankamız yerleşkesi dışındaki güvenlik sorumluluğu ilgili bankalara aittir” denildi.

Girişiminin tamamen Merkez Bankası yerleşkesi dışında, civardaki bir park yerinde yaşandığını ancak buna rağmen Merkez Bankası personelinin de yardımıyla, faillerin amaçlarına ulaşamadan, kaçtığı kaydedilen açıklamada, olayda mağdur olan Ziraat Bankası personeline ve olaya müdahalede bulunan Merkez Bankası personeline geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

 Soyguncunun eşkâli tarif edildi

Öte yandan tabancalı soyguncunun maskeli, diğerinin ve soygun girişimi sırasında, araçta bekleyen, 3’üncü kişinin maskesiz olduğu belirtildi. Soygunculardan birinin ‘sarışın, uzun boylu, kısa saçlı, beyaz tenli, ‘renkli’ olduğu kaydedildi. Olayla ilgili geniş soruşturma başlatan polisin soyguncuların kimliklerini saptadığı ve ele geçirmek için aramalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Araç bulundu, bir kişi gözaltına alındı

Soygunda kullanılan plakasız araç, akşam saatlerinde Girne Limanı’nda bulundu. Bir Astsubay, soygun olayı ile ilgili Girne Polis Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA