27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

VÜCUDUNUZU GENÇLEŞTİRİN

Vücudunuzu Gençleştirin

26 Temmuz 2013 Cuma 09:03

meyveBütün kadınların gençliklerini ve güzelliklerini korumak istediği malumunuz. Ancak günlük hayatın karmaşası, çocuklar, işler, yapılması gerekenler nedeniyle genç kalmak için yapılması gereken spor gibi faaliyetlerin ve stresten uzak durma gibi önlemlerin gerçekleştirilmesinin de bir o kadar gerçek olduğu kesin. Ancak formda kalmak, canlı bir bedene sahip olmak için hiç değilse beslenmenize dikkat etmeniz kötü yaşam şartlarının yıpratıcı etkisinden bir miktar sakınmanızı sağlayacaktır ve hem vücudunuzun hem cildinizin gençleşmesine katkıda bulunacaktır.

Vücudumuzu gençleştiren besinlere kısa kısa değinmeye çalışacağız ve bunlar arasında en dikkat çekenlerden birisi hepimizin zaten sık sık tükettiği domates olmaktadır. Domatesin içerisindeki maddelerin vücuda zarar veren diğer maddeleri ortadan kaldırdığı ve nötrleştirici bir etkisi olduğu beslenme uzmanlarınca ifade ediliyor. Özellikle çiğ olarak tüketilmesi önerilen domatesin kanser türlerine karşı da mücadelede aktif rol oynaması onu değerli bir besin haline getiriyor.

Bunun yanında lahana, özellikle de kıvırcık lahana içeriğindeki vitaminler sayesinde hem kalp ve damar hastalıklarına karşı etkin olurken hem de kadınlarda sık rastlanan kemik erimesine karşı da etkili bir gıda olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yüksek tansiyondan dolayı şikayetleri olanların kesinlikle tüketmeleri gereken besinlerden olan kıvırcık lahanayı kesinlikle atlamamalısınız.

Ülkemizde biber tüketiminin oldukça sevildiği bilindiği için biberin de gençleştirici gıdalar arasında yer alması sizi sevindirecektir. Yeşil biberde bulunan bol miktardaki C vitamini, kırmızı biberde daha da fazla bulunmaktadır ve bu vitamin özellikle vücuttaki ve ciltteki kırışıklıklara karşı önemli bir görev almaktadır. Ayrıca bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiren biber tüketimi kış hastalıklarına daha zor yakalanmanızı sağlayarak genel sağlık düzeyiniz üzerinde de iyi etkilerde bulunacaktır.

Bir diğer dikkatimizi çeken besin ise böğürtlen ancak Türkiye’de pek popüler olmayan bu meyvenin tüketimi maalesef yeterli düzeyde değil. Çoğunlukla kan akışınızı düzenleyen ve damarlarda pıhtı oluşumuna engel olan böğürtlenin tıkanıklık gibi sorunlara birebir olduğunu belirtmemiz gerek.

Bu besinlerin tüketiminin tek başına yeterli olmadığını, aynı zamanda hayvansal yağlı besinlerden uzak durmanız gerektiğini, kırmızı eti sınırlamanızı, balık tüketiminizi düzenli hale getirmenizi ve alkol ile sigara gibi vücudu yaşlandıran maddelerden kaçınmanızı da belirterek herkese sağlıklı ve genç günler diliyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA