24 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa22°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele22°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

VEZNECİLER PATLAMASINDA ÖLEN 6 POLİSİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler patlaması ölenlerin isimleri ile yaralıların kimliklerinin listeleri için gözler yetkili makamlarda. Vezneciler patlamasında ölen 11 kişi ile yaralı 36 kişinin i

Vezneciler patlamasında ölen 6 polisin kimlikleri belli oldu

07 Haziran 2016 Salı 15:54

VEZNECİLER patlaması sonrası gözler ölenlerin isimleri ve yaralıların kimlikleri için gözler resmi makamlarda.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Vezneciler'deki patlamada 11 kişinin yaşamını yitirdiğini 36 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerden 7'si polis 4'ünün ise sivil vatandaş olduğunu açıklayan Şahin, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

PATLAMA YERİ FOTO GALERİ

VEZNECİLER PATLAMASI ŞEHİT DÜŞEN POLİSLERİN İSİMLERİ

Vezneciler patlamasında şehit düşen 7 polisten 6'sının kimliği açıklandı.

Şehit polislerin isimleri şöyle:

Ramazan Kırboğa,

Emrah Pekdoğan,

Kadir Cihan Karagözlü,

Duha Beker,

Gökhan Topçü

Yaşar Özlem (Araç şöforü)

ÖLENLERİN YAKINLARI ADLİ TIP KURUMU'NDA

Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na geliyor. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Vezneciler saldırısında ölenlerin isimleri ve yaralıların kimlik bilgilerini paylaşmayı sürdüreceğiz.

patlama.jpeg

SALDIRIDAN DETAYLAR

Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma, bu büro savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülecek.

Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu belirlenirken, kiralandığı yerin tespit edildiği, buna ilişkin işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Ayrıca, Şehzadebaşı Caddesi'ne park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı üzerinde durulduğu ve bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı bilgisine ulaşıldığı da ifade edildi.

Savcılık, olay yerinde bulunan MOBESE kameralarını incelemeye alırken, aracı olay yerine getirip park eden kişi veya kişilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Bu arada, soruşturma dosyasının, olay yerine giden savcılar arasında bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan Hasan Yılmaz'a verildiği öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA