28 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

VEYSEL EROĞLU: SİZ İŞLETEMEZSİNİZ GELİN İHALE EDİLSİN

Veysel Eroğlu: Siz işletemezsiniz gelin ihale edilsin

19 Ocak 2016 Salı 20:54

Kıbrıs ile Türkiye arasın krize neden olan su temin projesi ile ilgili TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC yetkililerinin bir karar vermesini beklediklerini, ülkemizdeki yetkililere "bunu siz işletemezsiniz, gelin bu ihale edilsin, bir işletmeci şirket bunu yapsın, eksikler varsa tamamlasın" dediklerini söyledi. Eroğlu “kim işletecek, ne olacak bu belli değil. Orada karar verilemiyor maalesef bir an önce karar vermelerini rica ediyoruz. Meselenin özü bu, her şey bitti, bir problem yok" İfadesini kullandı.

 TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi'ne ilişkin, "Karar verdikleri zaman biz hazırız ama kendileri henüz karar vermiş değil. İnşallah önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. Sayın Tuğrul Türkeş, ben ve diğer arkadaşlarla bu meseleyi çözeceğiz. Su hazır gerçekten ben de üzülüyorum" ifadesini kullandı.

Eroğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"HER ŞEY BİTTİ, BİR PROBLEM YOK"

Türkiye ile Kıbrıs’ı birbirine bağlayan su temin projesine dair de bilgiler veren Eroğlu, Kıbrıs'a su götürme projesinin mimarının TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret etti.

Eroğlu, projeye başladıklarında boru hattını deniz tabanına döşeyerek suyun götürebileceğini düşündüklerini anlattı. Fakat bin 453 metre arada derinlik olduğunu tespit ettiklerini belirten Eroğlu, "Bu sefer aklımıza, askıda götürelim dedik. Sonra bunu inceledik, hakikaten biz bunu askıda götüreceğiz. Projeyi hazırladık ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakan iken arz ettik. Projenin ruhu şu, Anamur'da Alaköprü Barajı inşa edeceğiz, karşı tarafta da Geçitköy Barajı. Buradaki yılda 75 milyon metre küp suyu karşıdaki Geçitköy Barajına ileteceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, Alaköprü ile Geçitköy barajlarının tam zamanında tamamlandığını söyleyerek, deniz geçişinin yapıldığını ve suyun verilmeye başlandığını anlattı.

EKİM’DE TAMAMLANDI

Daha önce içme suyu arıtma tesisi ana dağıtım hatları yapma mecburiyetlerinin bulunmadığına dikkati çeken Eroğlu, "Kıbrıs'ta mükemmel içme suyu arıtma tesisini tamamladık. 477 kilometre ana dağıtım hatları içme suyu haznelerini tamamladık. Lefkoşa'ya kadar bütün hatlar ekim ayında tamamlanmıştır" dedi.

SİZ İŞLETEMEZSSİNİZ

Eroğlu, Kıbrıs tarafına gittiklerinde "Bunu siz işletemezsiniz, gelin bu ihale edilsin, bir işletmeci şirket bunu yapsın, eksikler varsa tamamlasın" dediklerini aktardı. Oradaki siyasi partilerden birisinin ise bu fikre karşı çıktığının altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Karar verdikleri zaman biz hazırız ama kendileri henüz karar vermiş değil. İnşallah önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz. Sayın Tuğrul Türkeş, ben ve diğer arkadaşlarla bu meseleyi çözeceğiz. Su hazır gerçekten ben de üzülüyorum. Lefkoşa'ya şu anda suyu verecek durumdayız ama kim işletecek, ne olacak bu belli değil. Orada karar verilemiyor maalesef bir an önce karar vermelerini rica ediyoruz. Meselenin özü bu, her şey bitti, bir problem yok."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA