VENEDİK'TE 'AYAKBASTI PARASI' DÖNEMİ!
İtalya'nın en turistik kentlerinden Venedik'in Belediye Başkanı, gelecek Mayıs ayından itibaren kente gidenlerden "ayakbastı parası" alınacağını açıkladı.

10 Şubat 2019 Pazar 19:48
İtalya'nın en turistik kentlerinden Venedik'in Belediye Başkanı, gelecek Mayıs ayından itibaren kente gidenlerden "ayakbastı parası" alınacağını açıkladı. Turizm Bakanı ise "Turist kovucu bir ülke mi olmak istiyoruz?" diyerek projeye karşı çıktı.
Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro bu hafta içinde yaptığı açıklamada 1 Mayıs'tan itibaren kente girişler için günlük 3 Euro ücret alınacağını duyurdu. Brugnaro, gelecek yıldan itibarense bu ücretin 10 Euro'ya kadar çıkacağını söyledi.
Venedik Belediyesi'nin alt kurulunda bu hafta içinde onaylanan projenin üst kurulda da onaylandıktan sonra uygulanmaya başlaması bekleniyor.
Giriş ücreti uygulamasına Venedik'in tarihi kent merkezi ve etrafındaki adalar dahil olacak. Venedik'te yaşayanlar, eğitim görenler ve bu bölgelerdeki otellerde kalanlardan ise bu ücret alınmayacak.
Halen Venedik de dahil olmak üzere İtalya'nın birçok kentinde otellerde konaklayanlardan "turist vergisi" alınıyor. Yeni uygulamayla ise kentte konaklamayan ancak günübirlik giriş yapanlardan da ücret alınacak.
100-450 EURO ARASI PARA CEZASI
BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, bu yıl için 3 Euro olarak belirlenen giriş ücreti, 1 Ocak 2020'den itibaren seyahat dönemine göre 6-10 Euro arasında değişecek.
Bu ücreti ödemedikleri belirlenenlere ise 100-450 Euro arası ceza kesilebilecek.
Belediye Başkanı Brugnaro, 2022'den itibaren de kenti ziyaret etmek isteyenlerin sanal ortamda rezervasyon yaptırması gerekeceğini söyledi ancak bu planın detaylarını açıklamadı.
Venedik kentindeki Ca' Foscari Üniversitesi'nin geçen yıl yaptığı bir araştırmaya göre Venedik'e yılda 28 milyon civarı turistin gittiği hesaplanıyor.
Ancak araştırmacılar kentin kapasitesinin 19 milyon turistle sınırlı olduğunu, bu limitin üzerine çıkılmasının turizmi bir sorun haline getirdiğini belirtiyor.
Venedik Belediye Başkanı Brugnaro da giriş ücreti projesinin Venedik'i "yaşayan ve yaşanılabilir bir kent" olarak muhafaza etmek amacı taşıdığını söyledi. Brugnaro, bu projeyle elde edilen gelirin temizlik ve bakım masrafları için kullanılacağını ve kentin sakinleri için daha yaşanılabilir hale geleceğini belirtti.
Ancak Venedik'e girmek için ücret ödenmesi fikri aralarında Turizm Bakanı'nın da olduğu bazı kesimlerden tepki çekti. Turizm Bakanı Gian Marco Centinaio, giriş ücreti planını "işe yaramaz ve zararlı bir tedbir" diye niteledi ve "Turist kovucu bir ülke mi olmak istiyoruz?" diye itiraz etti.
İtalyan basınındaki bazı haberlerde de Venedik'in bu uygulamayla bir müzeye dönüşeceği yorumu yapıldı.
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta parlemento seçimi... İşte son anket...Güney Kıbrıs’ta seçim öncesi yapılan ankette hiçbir parti yüzde 20’nin üzerine çıkamadı. Öte yandan Güney Kıbrıs'ta halkın kurumlara güveninde ciddi düşüş yaşandığı gözlemlendi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:25GÜNEY KIBRIS
“Kesişmeler” sergisi Gönyeli’de sanatseverlerle buluşuyorGönyeli’de sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren anlamlı bir sergi daha sanatseverlerle buluşuyor. “Kesişmeler” (Intersections) başlığıyla düzenlenen sergi, farklı sanatçıların eserlerini ortak bir zeminde bir araya getirerek izleyicilere çok yö04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:08KÜLTÜR/ SANAT
İskele Sınırüstü’nde 12 Yıllık Yol Çilesi Sürüyorİskele’ye bağlı Sınırüstü bölgesinde yaşayan onlarca aile, yaklaşık 12 yıldır yol sorununun çözülmesini bekliyor. Özellikle altyapı eksikliği nedeniyle toprak yollar, her yağışın ardından çamur ve bataklığa dönüşüyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:00İSKELE
Mayıs ayında Kıbrıs'a kar yağdıTrodos beyaza büründü04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:54KIBRIS
İngiliz turistler Güney Kıbrıs’tan uzaklaşıyorİngiliz turistlerin Güney Kıbrıs’a ilgisi azalırken, Londra’nın seyahat uyarısını güncellememesi ve bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle tatilcilerin farklı destinasyonlara yöneldiği bildirildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:52GÜNEY KIBRIS
KTOEÖS, öğlenden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve çevredeki okullarda grev ve eylemde olacakKTOEÖS, bugün öğleden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve Gazimağusa çevresindeki okullarda tam gün eğitime karşı kısmi grev ve eylem yapacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:49İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.