19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

VEGANLARIN 'YUMURTASI' AQUAFABA!

Aquafaba Nedir? Bakın Veganlar Yumurta Yerine Ne Kullanıyor!

Veganların 'yumurtası' Aquafaba!

30 Haziran 2016 Perşembe 16:06

Baklagiller… Yani nohut, fasulye gibi protein, lif ve kompleks karbonhidratlar barındırması açısından asla vazgeçemediğimiz bir lezzet. Bu güzel baklagilleri pişirmeden önce haşlıyoruz ve daha sonra suyunu döküyoruz ya, artık dökmeyeceğiz.Çünkü o suyun adı “aquafaba” ve yumurta beyazının alternatifi olarak kullanılıyor. Evet, doğru okudunuz, yumurta beyazı!

Nohudu haşladıktan sonra geride kalan suyun kıvamı yumurta beyazının kıvamına oldukça fazla benziyor, bu nedenle de pek çok tarifte yumurta beyazı yerine aquafaba kullanılıyor. Haşlama suyu biraz çırparsanız krema, pasta dolgusu gibi lezzetlerde, hatta peynir, tereyağı, mayonez bile yaparken kullanabilirsiniz. Pastacılıkta aquafaba kek, waffle, kurabiye ve ekmek yapımında da kullanılıyor.

-4168-001-728x728.jpg

“Ama ben nohuttan nefret ederim” diye itiraz etmeyin hemen. Lezzetli pastanızı yerken ağzınıza tabi ki nohut tadı gelmeyecek. Bu mükemmel malzeme pişme esnasında kendi tadını bırakıyor ve yanında hangi ek malzemeyi kullanıyorsanız onun tadını alıyor; yani çikolata, vanilya, çilek gibi malzemelerin tadı baskın geliyor. Belki nişasta tadı yumurtaya kıyasla bir tık fazla, fakat enfes çikolata varken onu düşünmezsiniz bile.

Yine de gerçekten nohut sevmiyor ya da kullanmak istemiyorsanız dediğimiz gibi diğer baklagillerin haşlama suyunu da kullanabilirsiniz. Haşlanmış soya fasulyesi, ya da kuru fasulye de iyi birer alternatiftir. 

En kısa zamanda nohutlu pastanızı afiyetle yemeniz dileğiyle

Gizem Baykan / mynet

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA