28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

VAZGEÇİLMEZİMİZ ÇİKOLATA

Vazgeçilmezimiz Çikolata

24 Eylül 2013 Salı 14:27

cikolataÇikolata her ne kadar içerisinde bol kalori barındıran bir şekerleme türü olsa da diğer yapay şekerlemelere göre çok daha faydalı ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılayan bir yapıya sahip. Amerika kıtasında kakaonun bulunuşundan beri eski dünyada da büyük popülarite yakalayan çikolatanın elbette bu popülerliği boşa değil. Özellikle bitter çikolatanın faydalarını uzmanlar da onaylıyorlar ve kontrollü olmak koşulu ile çikolata yemeye sıcak bakıyorlar. Dilerseniz çikolatanın faydaları ve yararlarına hep birlikte göz atalım.

Çikolatanın en önemli faydaları arasında psikolojik olarak sağladığı mutluluk gelmektedir. Yapısında bulunan kokuların ve maddelerin vücudun endorfin salgılamasına neden olduğu, bunun da stres, mutsuzluk gibi pek çok kötü ruhsal durumda hastanın kendini daha iyi hissetmesini sağladığı biliniyor. Vücuttaki pek çok diğer rahatsızlığın psikolojik etkenlerden de kaynaklandığı göz önüne alındığında düzenli olarak çikolata tüketenlerin hem ruhsal hem de fiziksel rahatsızlıklara daha az yakalandıkları belirlenmiş durumda.

Ayrıca içerisinde bulunan kakaonun büyük bir antioksidan olması nedeniyle kansere karşı etkili bir araç olan çikolata kırmızı şaraptan 2, yeşil çaydan ise 3 kat daha fazla antioksidan barındırarak hem kansere karşı olurken hem de vücudunuzun genel harmonisinin korunmasına yardımcı oluyor. Sağlık bir hayat yaşamak isteyenlerin düzenli olarak doğal ve temiz yollarla elde edilen çikolataları tüketmeleri öneriliyor.

Diş ve iskelet yapısında kullanılan florid açısından oldukça zengin olan çikolata böylece kemik erimesi, kırılan kemiklerin iyileşme süreci gibi pek çok konuda da faydalı olmaktadır. Sağlıklı bir iskelet yapısı ve diş yapısının aynı zamanda güzelliğe de etkisi olduğunu göz önüne alırsanız çikolatanın bakım ve güzellik anlamında da değerli bir tüketim maddesi olduğunu görebilirsiniz.

Kanın da daha sulu olmasını ve pıhtılaşmasını engellediği için çikolatanın pek çok kalp ve damar rahatsızlığını hafiflettiği söyleniyor. Ayrıca içeriğindeki bakır nedeniyle kan hücrelerinin demiri çok daha kolay kullanmalarını sağlayan çikolata kanınızın genel yapısı ve oksijen taşıma kapasitesi üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip.

Elbette içerisinde bulunan doymuş yağlar nedeniyle çikolatanın da fazla tüketiminden kaçınmalı ve beslenme uzmanlarının tavsiyelerine uymalısınız. Günlük tüketilebilecek çikolata miktarı kişiden kişiye değiştiği için maalesef genel geçer bir meblağ belirtilemiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA