16 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa13°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele13°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara7°C

VATANDAŞLIK İPTALLERİ BAŞLIYOR İDDİASI

Vatandaşlık İptalleri Başlıyor İddiası

17 Haziran 2013 Pazartesi 21:47

kibris_cratosa_akin_etti_h35441[1]Türkiye gazetelerinden Vatan ülkemizde vatandaşlık iptallerinin başlayacağını iddia etti.Gazete "5 ünlü yurttaşlıktan atılıyor!" başlığını kullanırken KKTC vatandaşlığından çıkarılacağı iddia edilen isimlere de yer verdi.
İşte Gazetenin Haberi

5 ünlü yurttaşlıktan atılıyor!

KKTC’de kurulan teknokrat hükümetinin ilk icraati, Ulusal Birlik Partisi (UBP) iktidarı döneminde Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar rolünü canlandıran oyuncu Necati Şaşmaz’a verilen “Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi” ünvanını iptal etmek oldu. Karar teknokrat geçiş hükümetinin Başbakanı Sibel Siber başkanlığında 5 saat süren ilk Bakanlar Kurulu toplantısında alındı. Siber, hükümeti ayrıca UBP hükümeti döneminde ünlü isimlere verilen KKTC vatandaşlıklarını da iptal etme kararı aldı. Hükümet yetkilileri adada yıllardır yaşayan insanlara KKTC vatandaşlığı verilmemesine rağmen ünlü isimlere dağıtılan vatandaşlıkların tepkilere neden olması nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Beş yıllık liste

Bu hafta toplanacak Bakanlar Kurulu’nda son 5 yılda dağıtılan vatandaşlık ünvanlarını masaya yatırılacak. Teknokrat hükümeti iki hafta önce KKTC vatandaşı olan eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile birlikte ünlü isimlerden Candan Erçetin, Cihan Ünal ve İzzet Yıldızhan’ın vatandaşlığını iptal edecek. Vatandaşlığı iptal edilecek isimler arasında daha önce Fahri Kültür Ateşeliği iptal edilen Necati Şaşmaz da var.

Bu ilk değil

KKTC Bakanlar Kurulunun verdiği vatandaşlık kararları, avalara da konu oluyor. Yüksek İdare Mahkemesi, KKTC Bakanlar Kurulu’nun 2002-2003 döneminde verdiği vatandaşlıklarda usulsüzlük yapıldığına hükmetti. 156 kişinin vatandaşlığı iptal edildi. Bular arasında CHP milletvekili Sinan Aygün ile sanatçı Murat Göğebakan da var.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA