VATANDAŞA BİR ZAM DAHA!
Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.

18 Ocak 2015 Pazar 08:40
DEVLET HARÇLARINA BİR ZAM DAHA: Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.
TÜM HARÇLARA ZAM GELİYOR: Kayıt harcı, seyrüsefer ruhsatı ve diğer tüm harçların bir kez daha zamlanacağı öğrenildi. Gazetemize konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran,“Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacak” olacak dedi.
Rana SARRO
Vatandaşın ümitle beklediği hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili öngörülen artışlar ile elektrik tarifelerinde yapılan indirim, normal vatandaş ile işçi, emekçi kesimin yine faydasına olmazken; her yıl zamlanan devletin harçlarına ise bir zam daha geliyor.
Kayıt harcı, seyrüsefer ruhsatı ve diğer tüm harçların bir kez daha zamlanacağı öğrenildi. dETAY Gazetesine konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacak” olacak dedi.
[caption id="attachment_48359" align="alignright" width="300"]
Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran[/caption]
İNDİRİM YOK ZAM VAR
Bakanlar Kurulu’nun son aldığı kararlar gereği, hayat pahalılığı ödeneğinde yapılan değişiklik, sosyal sigortadan maaş alan işçi, emekçi, çiftçi, hayvancı kesimin hüsranına neden olurken; elektrik fiyatlarında yapılan değişiklikler de normal vatandaşın yüzünü güldürmedi. Alım gücünün oldukça düşük olduğu ülkemizde, devlet harçlarına bir zam daha geleceği öğrenildi.
TÜM HARÇLAR YİNE ZAMLANIYOR
Devletin tüm harçlarında enflasyon oranında artış olacağı öğrenilirken, artış oranı ise henüz bilinmiyor. Harçlara gelecek olan zammın Resmi Gazetede henüz yayınlanmadığı öğrenilirken, zammın Mart ayı itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi.
“ENFLASYON ORANINDA YÜKSELECEK”
Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, “Yalnız seyrüsefer değildir. Tüm harçlar artacak” dedi.
Tüm harçlara gelecek zamlar ile ilgili bilgi veren Salih Boran,“her yıl enflasyon oranında yükselir. Olacak olan o artıştır. Geçen yıl da 1 Mart’ta artış olduydu. Tüm harçlar yükseldiydi” diye konuştu.
ORANI HENÜZ BİLİNMİYOR
Harçlara gelecek olan zammın oranının ne olduğu ve ne zaman yürürlüğe gireceği sorumuz üzerine ise Boran, “Henüz resmi gazetede çıkmadı. Oranının ne olduğu bilinmiyor. Belki yüzde 7’dir belki yükseldi belki de düştü.Pazartesi oranı öğrenilebilir” dedi.
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
Türkiye balistik füzelere karşı nasıl korunuyor?İran'dan Türkiye'ye atılan üç füze NATO sistemleri tarafından düşürüldü. Türkiye balistik füzelere karşı kendisini nasıl savunabilir? Malatya'daki Kürecik üssü neden kritik? S-400'ler neden kullanılamıyor?20 Mart 2026 Cuma 12:43TÜRKİYE
Etkili Yağış BekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün, 12.00-17.00 saatleri arasında “etkili yağış” beklendiğini belirterek yetkilileri ve vatandaşları uyardı.20 Mart 2026 Cuma 12:26HAVA DURUMU
YDÜ Kampüsünde yayalara çarptılar!Kaza sonucu yaralanan her iki yaya, kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından acil serviste müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:21YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Paşaköy Vadili yolunda trafik kazasıPaşaköy Vadili yolunda trafik kazası20 Mart 2026 Cuma 12:20KIBRIS
Alkollü sürücü kaza yaptıKazada yaralanan olmazken, PA 511 plakalı araç sürücüsü Hasan AKÇAM aleyhinde alkollü araç kullanıp trafik kazasına sebep olmak suçlarından yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:19KIBRIS
Tabanca gösterdi şiddet tehtidinde bulunduGazimağusa’da çıkan tartışma kavgaya dönüştü; bir şahıs tabanca göstererek tehdit etti, 3 kişi tutuklandı.20 Mart 2026 Cuma 12:07GAZİMAĞUSA
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü öldüİran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.20 Mart 2026 Cuma 11:46ORTADOĞU
Kıbrıs'taki İngiliz üsleri kapanacak mı?Kıbrıs'ta İngiliz üslerine yönelik tepkiler, Rum lider Nikos Hristodulidis üzerindeki baskıyı artırıyor. Hristodulidis, Ortadoğu krizi sonrası üslerin statüsü ve geleceğini İngiltere ile konuşmak istediğini söyledi.20 Mart 2026 Cuma 11:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.