25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

"VATANDAŞ GÜNEYE Mİ GİTSİN İSTENİYOR?"

Kıbrıs Türk Sebze ve Meyve Toptancılar Birliği'den Bakanlar Kurulu'nun %3'lük fon koymasına sert eleştiri...

"Vatandaş güneye mi gitsin isteniyor?"

23 Ağustos 2016 Salı 15:58

Bakanlar Kurulu'nun, Toprak Ürünlerini Koruma ve piyasayı düzenleme adı altında 109 kalem ithal tüketim maddesine %3 oranında fon koymasına tepkiler çığ gibi büyüyor. 

İşte Kıbrıs Türk Sebze ve Meyve Toptancılar Birliği'den gelen sert eleştiri...

Bakanlar Kurulu’nun 18/08/2016 tarihinde Toprak Ürünlerini Koruma ve piyasayı düzenleme adı altında 109 kalem ithal tüketim maddesine %3 oranında fon koymuştur. Kıbrıs Türk Sebze ve Meyve Toptancılar Birliği olarak bu kararı kınıyor ve iptalini talep ediyoruz.

Bu %3’lük fon ithal meyve-sebze ürünleri henüz adaya girmeden, ön izin safhasında peşin olarak alınacak olup, maliyetleri ciddi şekilde arttıracak ve tüketiciye %10’a varan bir artış olarak yansıyacaktır.

Sebze ve meyve piyasası ciddi sıkıntılar ile boğuşurken, bu piyasayı düzenleyici rolü dahi olmayan Toprak Ürünleri Kurumu için böyle bir fon konması akıl alır bir uygulama değildir. Bu karar tamamen vatandaşın cebini yakcak bir karardır. Gelmiş geçmiş tüm hükümetler Hal Yasası’nı dahi Meclis’ten geçirmez, batan şirketlerden borçların tahsili ile ilgili düzenlemye gitmezken, hem ithalatçıyı hem de vatandaşı zor duruma sokacak bu kararı alması kabul edilemez.

Vatandaş Güney’e mi gitsin isteniyor

Ülkemizde meyve ve sebzeler büyük oranda ithal edilen ürünlerdir. Dolayısıyla, alınan bu karar ile vatandaşın mutfağına giren neredeyse tüm sebze ve meyve çeşitlerinde fiyat artışı kaçınılmazdır. Bu artış Güney’deki sebze ve meyve ürünleri ile ciddi farklılıklar  doğurabileceği gibi, vatandaşı güneyden alış veriş yapmaya yönlendirecektir. Bu da piyasada ciddi sıkıntılar yaratacaktır.

Kararın İptalini Talep Ediyoruz

Kıbrıs Türk Sebze ve Meyve Toptancılar Birliği olarak Hükümet’in Toprak Ürünleri Kurumunu kurtarmak için koymuş olduğu %3’lük fonu şiddetle protesto ediyoruz ve bu kararı iptal etmesini talep ediyoruz.

KIBRIS TÜRK SEBZE VE MEYVE TOPTANCILAR BİRLİĞİ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA