26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

VATANDAŞ ÇÖZÜMDEN UMUDU KESTİ

Vatandaş çözümden umudu kesti

05 Eylül 2014 Cuma 13:46

Yakında başlayacak olan çözüm sürecini vatandaşa sorduk. Kimse bu sürecin sonuçlanacağına çözümün olacağına inanmıyor.

Ayhan Üyen:

Öncelikle doğdum doğalı bu süreç var olmaya devam ediyor. Çözüleceğine ya da çözülmek istendiğine inanmıyorum. Masaya kim oturursa otursun dış güçler çözelim demezse bu süreç bu şekilde dav edecektir. BM temsilcisinin de bir şeyi değiştireceğine inanmıyorum.

Ali Ertan:

Görüşme sürecinden ve görüşenlerden pek bir beklentim yok. Bu sürecin halkı oyalamaktan başka bir şey olduğuna inanmıyorum. Sadece zamanımızı ve geleceğimizi çalıyorlar. BM temsilcisinin değişmesi de hiçbir şeyi değiştirmez. Çözüm olacağına inanmıyorum, umutlanıp da hüsrana uğramak istemiyorum.

Hüseyin Şevki:

Bu süreçleri çok gördük, bu ülke sorunu kaç tane BM temsilcisi yedi sayısını unuttum. 60 yaşındayım bu gibi görüşmelere anlaşacaklar söylemlerine karnım tok. İnandırıcı gelmiyor,  bu yeni başlayacak olan görüşmelere de inanmıyorum. Rumlar bizi istemiyor bizi kabul etmek bizimle ülkeyi paylaşmak istemiyorlar.

Ali Akansel:

Hiçbir ümidim ve beklentim yoktur. Annan palanında da bunu gördük biz evet dedik Rumlar hayır dedi. Yine bir anlaşma önümüze konursa yine aynı oyun oynanacak bu nedenle hiç umutlu değilim. Ülkenin tamamını almak isteyen Rumlar ile anlaşmamız mümkün değildir.

Betül Mammadov:

Uzun yıllardır bu ülkedeyim anlaşma olacak deniyor ama hiç birşey olmuyor. Halkın anlaşma olacak diye ümitlenmesinden başka hiçbir şeyi yok. Umarım anlaşma olur ve Kıbrıs halkı refaha kavuşur.

Alparslan Karabudak:

Vallahi hiç bu şeyler ile ilgilenmiyorum, umutlanmak ve hüsrana uğramak istemiyorum. Doğdum doğalı bu süreç başlar duraklar yeniden başlar bu gibi şeylere alıştık. BM temsilcisinin değişmesi süreçte iyiye işaret değildir çünkü kaçıncı temsilciyi değiştik gene bir şey olmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA