20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

VAKIFLARIN GELİŞMESİNDE KADINLARIN ROLÜ BÜYÜK

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar’ın gelişmesinde kadınların emeğinin çok olduğunu ifade ederek, vakıf bilincinin özellikle çocuklara ve gençlere bıkmadan usanmadan anlatılması gerektiğini söyledi.

Vakıfların gelişmesinde kadınların rolü büyük

14 Mart 2016 Pazartesi 14:29

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar’ın gelişmesinde kadınların emeğinin çok olduğunu ifade ederek, vakıf bilincinin özellikle çocuklara ve gençlere bıkmadan usanmadan anlatılması gerektiğini söyledi.

Vakıflardan verilen bilgiye göre, Benter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurum çalışanı kadınlara yemek verdi.

Yemekte yaptığı konuşmada, kadınların değerinin sadece bir gün değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini ifade eden Benter, Vakıflar’ın gelişmesinde kadınların emeğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

“NENELERİMİZ BENCİLLİK YAPMAMIŞ”

Benter, Kıbrıs’ta kurulan 2 bin 200 vakfın en az yarısının kadınlar tarafından  kurulduğuna işaret ederek, “Bu çok önemlidir. Bu, bencilliğin tersidir, nenelerimiz bencillik yapmamış. Bizler de 400 yıldan fazladır bu vakfedilen eserlerden faydalanıyoruz. Biz daha işin başındayız. Çok uğraşmamız gerekiyor. Vakıf bilincini özellikle çocuklarımıza, gençlerimize bıkmadan usanmadan anlatmak lazım. Anlatmanın da en iyi yolu projelerdir” dedi.

Benter, karşılık beklemeden iyilik yapmak bilincinintopluma yayılması ve çocuklara iyi anlatılması gerektiğini, bu konuda da en büyük görevin kadınlara düştüğünü kaydetti.

Okulları ziyaretinde Vakıfları tanıttığını, yeniden yapılanmadan bahsettiğini, öğrencilere, yapacakları projelere Vakıflar olarak destek olacaklarını anlattığını aktaran Benter, gençlerin, vakıf ruhunu yansıtan projelerine destek olacaklarını söyledi.

Kadınların, kadınlar gününü kutlayan Benter, “Hepinize teşekkür ederim, sizlerin sayesinde Vakıflar güçleniyor, hep beraber çalışmaya devam, bu iş takım işidir. Vakıfları sahiplenirsek çok güzel işler ortaya çıkacak, bu konuda kadınlarımıza daha fazla görev düşüyor. Çünkü, kadınların sahiplenme duygusu erkeklerden daha güçlüdür, sahiplenmeyi yayınız” dedi.

Yemeğin sonunda, kadınlara çeşitli hediyeler de verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA