29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

UYUŞTURUCUYA CEZA YAĞDI

Uyuşturucuya ceza yağdı

19 Eylül 2014 Cuma 13:53

Evrim Kamalı

Ülkemizi tehdit eden uyuşturucu olaylarına mahkeme yargıçları geçit vermiyor. Dün gerçekleşen iki farklı uyuşturucu davasında Ağır Ceza Mahkemesi 5’er yıl tutukluluk cezası verdi. Mahkeme, sanık Theophilus Obinna Nnamdi’nin, 580 gram hintkeneviri davasını ve Halil Can Güven’in 295 paket bonzai davasını karara bağladı.

 

 580 GRAM HİNTKENEVİRİNE 5 YIL

Girne’de geçtiğimiz Nisan ayında bir eve yapılan operasyonda yatak odasında saklı olarak bulunan toplam ağırlığı 580 gram olan hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan sanık Theophilus Obinna Nnamdi aleyhine dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi kararı verdi.

Ağır ceza mahkeme heyetini oluşturan Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yagıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyeti huzuruna çıkarılan Sanık Theophilus Obinna Nnamdi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm edildi. Mahkemenin vermiş olduğu kararı okuyan Başkan Ömer Güran sanığın aleyhine getirilen davalara kabul yönünde beyan vermesini ülkesinden uzakta oluşunu ve yeni doğmuş çocuğunu hiç görmemesini aleyhinde hafifletici neden olarak gördüklerini söyledi. Güran, sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi bir suç olduğu ithal ettiği uyuşturucu maddenin yarım kilodan fazla olduğunu ve konu maddeyi ifadesinde de beyan ettiği gibi kullanımı için değil satmak için getirmiş olduğunun görüldüğünü belirterek son zamanlarda yaygın olarak karşılaştığımız bu suç türlerine karşı verilmesi gereken kararın ağır olması gerektiğine karar verdiklerini beyan ederek sanığın 5 yıl süre ile cezaevine gönderilmesine oybirliği ile karar verdiklerini açıkladı.

295 PAKET BONZAİ’YE DE 5 YIL HAPİS

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan giriş yapmak istediği sırada şüpheli tavırları nedeni ile fark edilen ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda, 195 paket toplam ağırlığı 754 gram ağırlığında sentetik canabionit türü uyuşturucu madde bulunan sanık Halil Can Güven aleyhine getirilen davalar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı.

Sanık Halil Can Güven’in şahsen hazır bulunduğu duruşmada Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza mahkeme heyeti, sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm etti. Sanık aleyhine verilen kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçun ağır bir suç olduğunu son zamanlarda ülkemizde yaygın ve tehlike yaratan boyutta olduğunu vurguladı. Esendağlı, sanığın daha öncede benzer bir suçtan hüküm aldığını ve 4 buçuk ay hapis yattığını belirterek almış olduğu cezadan ıslah olmadığını söyledi. Sanığın önce 100 paket toplam ağırlığı 300 gram sentetik canabionit getirdiğini ve yakalanmadığını daha sonra ise parasını alacağı gerekçesi 195 paket toplam ağırlığı 754 gram sentetik canabionit daha getirerek yakalandığını vurgu yapan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanık aleyhine getirilen davalardan oy birliği ile suçlu bulduklarını 5 yıl süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdiklerini açıkladı.

UYUSTURUCU2 - Kopya

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA