20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

UYUŞTURUCU ZANLILARI 3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Uyuşturucu zanlıları 3 gün daha tutuklu kalacak

15 Aralık 2015 Salı 09:37

Lefkoşa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Gökhan Binici, Ayhan Yumuşak, Arzu Yazıcı ve Orhan Şekerci ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, Lefkoşa’da 10 Aralık tarihinde tespit edilen zanlılar Gökhan Binici ve Ayhan Yumuşak’a tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeleri sattığı iddia edilen Arzu Yazıcı’nın tutuklandığını ve evinde yapılan aramada ise 5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde ile elle sarılmış içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlı Yazıcı’nın gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeleri telefonla ulaştığı Orhan Şekerci’den istediğini ve bir aracı tarafından kendisine getirildiği beyanında bulundu. Polis Orhan Şekerci’nin de tutuklandığını ancak gönüllü ifade vermeyip sükut ettiğini diğer 3 zanlının ise gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.

Tüm bu olgular ışığında meselede aranan 1 şahsın daha olduğunu ayrıca alınması gereken ifadeler olduğunu belirten Polis zanlıların serbest kalması durumunda aranan şahsa etki etme olasılığının kuvvetle muhtemel olmasından ötürü 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Evrim Kamalı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA