28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

UYUŞTURUCU VE MADDE KULLANIMI İLE MÜCADELE PROJESİ TANITILDI

Uyuşturucu ve Madde kullanımı ile mücadele projesi tanıtıldı

26 Kasım 2015 Perşembe 12:00

 madde1

“Riskler ve Baş Etme Becerileri Bağlamında Uyuşturucu ve Madde Kullanımı İle Mücadele Projesi” basın toplantısıyla tanıtıldı.  Proje,“deneme yaşı ilkokul yaşlarına kadar düşen uyuşturucu bağımlılığını önlemek amacıyla bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri düzenlenmesini” kapsıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ve Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Bakanlık, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu yetkilileri katıldı.

30 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek proje kapsamında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzman personelleri tarafından; Milli Eğitim Bakanlığı Denetmenlerine, Kaymakamlık temsilcilerine, okul idarecilerine, uzman personele, rehber öğretmenlerine ve velilere eğitim verilecek; Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’deuyuşturucu ve madde kullanımıkonusuna vurgu yapan “Günlük” isimli tiyatro sahnelenecek.

Düzenlenecek eğitimlerle, Milli Eğitim Bakanlığı Denetmeni, Uzmanı, Kaymakamlık temsilcisi, kurum kuruluş temsilcisi, okul idarecisi, rehber öğretmenlerinden oluşan toplam 360 kişi, pilot uygulamaların yapılacağı, Şehit Ertuğrul İlkokulu, Demokrasi Ortaokulu ve Atatürk Meslek Lisesinde360 öğrenci ve 520 veliye uyuşturucu ve madde kullanımı hakkında bilgi verilecek.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun “Günlük” isimli oyunuile de 3 bin 520 orta eğitim öğrencisi ile 3 bin 200 veli, üniversite öğrencisi ve halk olmak üzere toplam 6 bin 700 kişinin uyuşturucu ve madde kullanımı hakkında görsel ve işitsel olarak bilgilendirilmesi hedefleniyor.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, basın toplantısında yaptığı konuşmada projenin önemine dikkat çekerek, uyuşturucuyla mücadele için ilgili paydaşlarla çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Bu bağlamda Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonuyla işbirliği içinde bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Dürüst, projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Bunun ülke gençliğini bilgilendirme adına önemli bir proje olduğunu kaydeden Dürüst, daha önce Türkiye’de hayata geçirilmiş ve başarıyla sonuçlanmış böylesi bir projenin KKTC’de hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İlgili paydaşlarla ülke gençliğine sahip çıkmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Dürüst, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na teşekkür etti.

“Devlet bu konuya el atmıştır” diyen Dürüst, bu konudaki kararlı politikaların hayata geçirilmeye devam edeceğini kaydetti.Dürüst projenin kalıcı faydaları olacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

YARIMBAŞ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ise projeyi sorumlu kurumlarla birlikte yapabilmenin önemine değindi.

Projenin daha önce Türkiye’de uygulandığını ve başarıl olduğunu kaydeden Yarımbaş “çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

KARAOKÇU

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, komisyon kurulduğunda yüzleşme,  kabule geçme ve çözüm üretme olmak üzere 3 vizyon belirlediklerini anlattı.

Uyuşturucuyla mücadelede bugüne kadar yüzleşmeye geçilmediği için başarılı olunamadığını söyleyen Karaokçu bu amaçla okullarda bilimsel araştırmalarla durum analizi yaptıklarını kaydetti.

Uyuşturucuyla mücadele konunsun müfredata girmesi için çalışmaların sürdüğünü anlatan Karaokçu önümüzdeki dönem liselerde bu konunun okutulacağını belirtti.

Bunun çok iyi sonuçlar vereceğine inandıklarını kaydeden Karaokçu uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin önemine değindi.Karaokçu projenin farkındalık yaratma adına çok yararlı olacağına inandığını dile getirdi.

İşbirliğini artırarak bu mücadeleden başarılı çıkılabileceğini kaydeden Karaokçu tüm araştırmaların kaybedilecek zaman olmadığını gösterdiğini dile getirdi ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

YILMABAŞAR

Harekât Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar ise projeyle ilgili detayları paylaştı.

Yılmabaşar projenin madde bağımlılığını önlemek için bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini kapsadığını anlattı.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı rehber öğretmelerine verilecek eğitimlerle öğrencilerin daha kapsamlı ve sürekli olarak bu konu hakkında bilgilendirilmelerini sağlamayı; velileri bilinçlendirmeyi, farkındalık yaratarak muhtemel tehlikeler karşısında süreklilik arz eden koruyucu tedbirleri geliştirmeyi amaçladığını dile getiren Yılmabaşar,30 Kasım - 04 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek proje kapsamında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzman personelleri tarafından; Milli Eğitim Bakanlığı Denetmenlerine, Kaymakamlık Temsilcilerine, okul idarecilerine, uzman personele, rehber öğretmenlerine ve velilere eğitim verileceğini belirtti.

Yılmabaşar proje kapsamında Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta, uyuşturucu ve madde kullanımı konusuna vurgu yapan “Günlük” isimli tiyatro eserinin sahneleneceğini sözlerine ekledi.

Düzenlenecek eğitimlerle, Milli Eğitim Bakanlığı Denetmeni, Uzmanı, Kaymakamlık temsilcisi, kurum/ kuruluş temsilcisi, okul idarecisi ve rehber öğretmenlerinden oluşan toplam 360 kişinin; pilot uygulamaların yapılacağı üç okulda ise 360 öğrenci ve 520 velinin uyuşturucu ve madde kullanımı hakkında bilgilendirileceğini anlatan Yılmabaşar; “Günlük” isimli oyunu ile de 3 bin 520 orta eğitim öğrencisi ile 3 bin 200 veli, üniversite öğrencisi ve halk olmak üzere toplam 6 bin 700 kişinin uyuşturucu ve madde kullanımı hakkında görsel ve işitsel olarak bilgilendirilmesi hedeflendiğini aktardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA