UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU; GECE KLUBÜ, CAFE, BET OFİS VE DİSKO DENETLİYOR

12 Mayıs 2015 Salı 16:11
Girne Kaymakamlığı ve Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu denetimlerini Sürdürüyor
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Girne İlçe Emniyet Kurulu ile işbirliği halinde başlattığı, internet cafe, bet ofisi, kafe bar ve diskolarda sigara ve alkol denetimleri yanında, gençleri için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminye Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında, Girne bölgesini kapsayan gece denetimlerine bir yenisi daha eklendi.
Kaymakamlık personeli, Girne Polis Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi,
Girne Belediyesi Zabıta ekiplerinin katılımı ile haftasonu saat 21.30’de başlayan denetimler saat 03.30’te tamamlandı.
Toplam 12 cafe-bar ve eğlence mekanı denetlenirken Tütün Ürünleri Yasası’nın gereklerini yerine getirmesi konusunda bir mekana bin 675, diğer bir mekana da 5 bin 862.50, 4 şahsa da 670 olmak üzere toplam 6 bin 532.50 TL para cezası kesildi.
Denetimler sırasında “işyeri izinleri olmadığı ve yasalara aykırı şekilde alkol satışı yaptığı için” daha önce kapatılan Karaoğlanoğlu’ndaki bir mekan yeniden denetlendi.
Yapılan denetimte işyeri izinleri ni tamamlamadığı gibi, Kaymakamlık’tan ruhsat almadan alko satışı yaptığı tespit edilen söz konusu mekan Kaymakamlık ve Belediye ekipleri tarafından yeniden kapatıldı ve alkollü içkiler polis tarafından müsadere edildi.
Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine şehir içerisinde özellikle bally kullanıcı çocuk ve gençlerin uğrak yeri olduğu düşünülen ve bölgede huzursuzluk konusu olan bir yerde de incelemelerde bulunuldu ve buraya karşı gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi.
MEHMET ENVERGİL
Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminye Kurulu Başkanı Mehmet Envergil, denetimler sonrası yaptığı açıklamada, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği halinde yeni bir denetim gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yapılan denetimlerde, sigara yasağı konusunda bazı mekanlarda düzelme olduğunu gözlemlediklerini, buna aykırı hareket eden mekan sahibi ve şahıslara da yasa gererği gerekli cezaların kesilsiğini anlatan Kaymakam Envergil, tüm mekan sahiplerine ve kişilere sigara yasağına uyma çağrısında bulundu.
Karaoğlanoğlu’nda daha önceki denetimlerde gerekli izinleri olmadığı için kapatılan bir mekanın yeniden izinlerini tamamlamadan faaliyete geçtiğini tespit ettiklerini ifade eden Kaymakam Envergil, söz konusu mekanın amacı dışında kullanıldığını gözlemlediklerine de işaret etti.
Envergil, bu çerçevede Belediyelere, kafe-bar, disko ve benzeri eğlence yerlerine yönelik izin verirken daha dikkatli olma çağrısıında bulunu.
HASAN KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, Girne’de başlatılan denetimlere gösterdikleri hassasiyet nedeniyle, başta Girne Kaymakamı Mehmet Envergil olmak üzere Kaymakamlık personeli, Girne Polis Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi, Girne Belediyesi Zabıta ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Bazı işyerlerinin amacı dışında kullanıldığını gözlemlediklerini, ayakkabı mağzasında sigara satışı yapıldığını tespit ettiklerini, bazı bölgelerde izinsiz alkol satışının devam ettiğini gördüklerini kaydeden Karaokçu, daha önce izinleri tamam olmadığı için kapattıkları kafe-barda karşılaştıkları manzaranın hiç de hoş olmadığını vurguladı.
Meskun mahal içerisinde bulunan Gece Kulübü görünümündeki bu mekanın Karaoğlanoğlu’nda ciddi huzursuzluk konusu olduğuna işaret eden Karaokçu, ilgili tüm makamların ‘neye ne amaçla izin verdiklerini bilmesinin ve buraların hangi amaçla kullanıldığını sürekli ve düzenli olarak denetlemesinin” en başta görevleri olduğu inancını dile getirdi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da başlatılan denetimlere desteğinin tam olduğuna işaret eden Karaokçu, bu çerçevede denetimleri tüm bölgelerde artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
DAÜ-SEN: Üniversiteler Siyasi Hesaplarla YönetilemezSayın Şemi Bora, siyasi talepler doğrultusunda yapılmak istenen münhal ve istihdamlara ve DAÜ'nün değerli gayrimenkulleriyle ilgili olası tasarruflara engel olan bir VYK Başkanı olarak mı görülmektedir?17 Eylül 2026 Perşembe 12:26KIBRIS
DP, 9 belediyede kendi adayını çıkaracak!Demokrat Parti’nin (DP) Lefkoşa, Girne, Tatlısu, Çatalköy–Esentepe, Erenköy–Karpaz, Değirmenlik–Akıncılar, Geçitkale–Serdarlı, Mesarya ve Yeniboğaziçi belediyelerinde kendi adaylarıyla seçime gireceği bildirildi.17 Eylül 2026 Perşembe 12:23KIBRIS
DAÜ'de Kriz üzerine Kriz! Rektörlük Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı!Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yönetim ve mali yapıya ilişkin tartışmalar yeni bir boyut kazandı. DAÜ Rektörlüğü Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılması gereken toplantı yapılamadı.17 Eylül 2026 Perşembe 12:16KIBRIS
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.