25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

ÜSTEL: UBP’Yİ KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAKTAN KURTARACAĞIZ

Üstel: UBP’yi koltuk değneği olmaktan kurtaracağız

28 Ekim 2015 Çarşamba 16:21

UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Dt.Ünal Üstel, şu anda CTP’nin koltuk değneği olarak görülen UBP’nin ilk genel seçimlerde tek başına iktidar olacağını söyledi.

UBP yönetimini CTP’nin güdümüne sokmakla suçlayan Üstel, ‘hiçbir partinin güdümünde olmayan yepyeni bir UBP yaratacağız’ şeklinde konuştu.

Üstel, UBP’nin en büyük sorunlarından birisinin taban ile tavanın kopma noktasında olduğunu yıllarını partiye vermiş çok sayıda üyenin küstürüldüğünü ve siyasetten koparıldığını ifade etti. Üstel şöyle devam etti:

TABAN VE TAVAN BÜTÜNLEŞECEK

“Siyasi partileri güçlü ve kalıcı kılan tavan ve tabanın tek vücut olmasıdır. UBP Yıllarca bu ilkesine sahip çıkmıştır. Kurultay çalışmaları nedeniyle yaptığımız bölge ziyaretlerinde partilimizin en büyük sorunları arasında parti üst düzey yetkililerine ulaşamamak onlara dertlerini anlatamamak gelmektedir.

Neredeyse hiçbir örgüt başkanı parti genel merkezi ile irtibat kuramamaktan, genel başkan ve bakanlarla görüşememekten şikayet etmektedir. UBP’de kurultay sonrası yeni ve temiz bir sayfa açılacak eskiden olduğu gibi tavan ve taban bütünleşerek daha güçlü bir yapı oluşturulacaktır.

TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIZ

KKTC’nin kurulmasında ve yaşatılmasında büyük emeği olan UBP tek başına iktidar olduğu dönemde ülkenin ekenomik durumu ve halkımızın refah düzeyi en üst düzeyde seyrederken UBP’nin muhalefette olduğu dönemlerde yaşanan sürekli kaoslar ortadadır. Şu anda UBP bir iktidar partisi oarak gözükse de gerçek iktidarın sadece bir yaması konumundadır.

31 Ekim Kurultayı’ndan sonra UBP yeni kadrolarıyla tek başına iktidar olmayı hedefleyen inançlı bir yönetim kadrosu görev başı yapacak ve ilk genel seçimlerde partimiz tek başına iktidara gelerek ülkenin kötü kaderini değiştirecektir.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER HİÇ BU KADAR KÖTÜ OLMAMIŞTI

UBP’nin Anavatan- Yavruvatan ilişkilerinde yıllardan beridir zihniyeti bellidir, Türkiyesiz bir KKTC olamayacağından yanadır. Ancak son zamanlarda yıllar öncesine dayanan manevi ilişkiler yıkılmak istenmekte, Kıbrıs Türkü ile Anadolu insanının arasına nifak tohumları serpilmektedir.Bu olumsuz gelişmeler bile UBP yönetimi tarafından dikkate alınmamakta ve böylelikle iktidar ortağının suyuna gidilmektedir.

Türkiye’den gelen ve adanın tümüne hayat verecek olan su konusunda bile yapılan açıklamalar büyük bir vefasızlık örneğidir. UBP’nin ise buna sesiz kalması düşündürücü ve üzücüdür.

Yeni UBP dönemi Türkiye ile ilişkilerin zirve yapacağı bir dönem olacak bu da her yönde Kıbrıs Türkünün lehine sonuçlar doğaracaktır.

MÜZAKERELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kıbrıs sorununda müzakelerin yapıldığı bu süreç tarihi bir öneme sahiptir. İki kesimin görüşmecileri masada çok önemli ve hayati konuları görüşürken bunun kamuoyundan gizlenmesi ve karartma uygulanması asla kabul edilecek bir konu değildir.

UBP’nin yeni döneminde Kıbrıs sorununa olan ilgisizlik sona erecek, yapılan müzakere süreci ve perde gerisinde olanların açıklığa kavuşması için gerekli girişimler yapılacak ve olası bir anlaşmada Kıbrıs Türkünün hassasiyetlerinin de dikkate alınması sağlanacaktır.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA