26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

ÜSTEL: UBP'YE CTP DIŞTAN MÜDAHALE EDİYOR

CTP-UBP hükümeti bir darbe

Üstel: UBP'ye CTP dıştan müdahale ediyor

16 Ekim 2015 Cuma 19:15

ÜSTEL: ÖZGÜRGÜN GAF ŞAMPİYONU!

“UBP’YE DIŞTAN MÜDAHALE VARDIR AMA BU MÜDAHALE CTP TARAFINDAN YAPILMAKTADIR”

UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Dt.Ünal Üstel, UBP Gene Başkanı’nın ‘gaf şampiyonu’ olarak ilan ettiklerini açıkladı.

Dün bir televizyon kanalında UBP’yi aşağılayıcı açıklamalar yapan Hüseyin Özgürgün’ün bu sözlerle gerçeklerden uzaklaştığını söyleyen Üstel, “Genel Başkan korku ve panikten artık ne diyeceğini de bilememekte ve gaf üstüne gaf yapmaktadır, bundan sonra yapacağı ilk şey kurultay tarihini de beklemeden istifa etmek olmalıdır” şeklinde konuştu.

UBP’YE DARBE YAPTI

Üstel, Genel Başkanın açıklamalarında CTP-UBP hükümetinin devrim niteliğinde bir karar olduğunu da ifade etmesini hayretler içinde karşıladığını, bunun bir devrim değil ama UBP için ağır bir darbe olduğunu söylerken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel başkan bir programda hükümetle ilgilenemediğini söyleyerek aslında itirafta bulunmuştur, şu anki görüntü tamamen UBP’nin CTP’ye koltuk değneği görüntüsüdür, bu itiraf bile kendisinin istifa etmesi için geçerli bir nedendir. UBP’yi aşağılayarak siyaset yapan bir genel başkan ilk kez o koltukta oturmaktadır…”

MÜDAHALE CTP’DEN GELİYOR

Özgürgün’ün ‘dışarıdan müdahale var’ şeklindeki açıklamasının aslında bir anlamda doğru olduğunu söyleyen Üstel, bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı:

“Kamuoyu  ve parti tabanı da ibretle izlemekedir ki UBP’ye yapıldığı iddia edilen dış müdahale hükümet ortağı CTP’nin yetkilileri tarafından yapılmaktadır. Başta CTP Genel başkanı olmak üzere bir takım CTP’li vekillerin UBP kurultayı üzerine yorum yaptıklarını ve UBP’nin başında Hüseyin Özgürgün’ü görmek istediklerini hayret ve şaşkınlıkta izlemekteyiz. Çünkü UBP’de bu yapı CTP’yi sürekli olarak hükümette tek söz sahibi yapacaktır. Ama bu süre 31 Ekim tarihine kadar geçerlidir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA