ÜSTEL: "ÖZEL JET KONUSUYLA BENİ EKARTE ETMEYE ÇALIŞTILAR"
“Partimde Beni Rakip Gören Arkadaşlar Bana Sahip Çıkmadı"

30 Ekim 2020 Cuma 11:45
UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel TV2020’de Alihan Pehlivan’ın sunduğu programa konuk oldu.
Üstel, özel jet krizi olayının üzerine yıkılmak suretiyle kurultayda genel başkanlık yarışında avantaj sağlamak isteyenlerin olduğunu söyledi.
Genel Başkanlık yarışında kendisini rakip gören bazı kişiler tarafından ‘özel jet’ konusuyla ekarte edilmeye çalışıldığını dile getiren Üstel, “Partimde beni rakip göre arkadaşlar bana sahip çıkmadı. "Bana halk sahip çıktı” ifadelerini kullandı.
2013 yılında UBP’nin tek başına iktidar olduğu dönemde, Hasan Taçoy’un CTP ile birlikte güvensizlik önergesine imza attığını anımsatan Üstel, İrsen Küçük-Ahmet Kaşif kurultayını İrsen Küçük’ün kazanmasının ardından bazı kişilerin UBP’den ayrılma girişimi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, dönemin genel başkanı İrsen Küçük’e muhtıra verildiğini vurguladı.
İrsen Küçük’ün karşı tarafla görüşmesi için kendisini temsilci olarak seçtiğini anlatan Üstel, “Küçük’ün talimatıyla görüşmeyi ben gerçekleştirdim. Televizyonlara çıkıp, ‘İrsen Küçük bir genel sekreterlik dahi vermedi’ diyorlar. Bunu söyleyen kişi benim yüzüme söylesin. O kişinin kim olduğunu kamuoyu bilir” diyerek Hasan Taçoy’u işaret etti.
İrsen Küçük’ün bir genel sekreterlik, iki bakanlık verdiğini ve teklifi karşı tarafa götürdüğünü anlatan Üstel, “Yanımda o zamanın genel sekreteri Fuat Namsoy vardı. Teklifi kabul etmediler” dedi. Teklifin kabul edilmemesinin ardından bakanlık sayısını 3’e çıkarıp tekrar teklif sunduklarını söyleyen Üstel, “İlgili arkadaş, teklifin ertesi günü CTP ile birlikte güvensizlik önergesi verdi ve UBP’yi iktidardan düşürdü” diye konuştu.
“3 bakanlığı dahi kabul ettiremedik, muhalefetle birleşti” diyen Üstel, bugüne kadar suskun kalmasının sebebini UBP’li bir büyüğünün ricası olduğunu söyledi. “Rahmetli İrsen Küçük de konuşmadı. Onunla birlikte bu konu gitti” diyen Üstel, “Ben konuşmadım diye televizyonlara çıkıp ‘bir genel sekreterlik dahi layık görmediler, o yüzden partiden ayrıldık’ demeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Sürecin ardından geçici hükümet kurulduğunu ve o geçici hükümetten sonra UBP’nin dışarıda kaldığını bildiren Üstel, “Ardından erken seçime gittik ve 14 milletvekiliyle döndük” diye konuştu. Akabindeki 6 hükümetin ömürlerinin kısa sürdüğünü ifade eden Üstel, şunları söyledi:
“Bu yüzden istikrar sağlanamadı. Uzun vadeli olmadığı için hiçbir proje yerine gelmedi. 2016’lara geldiğimizde Hüseyin Özgürgün hükümeti kurdu. O süre içinde bir çok proje hayata geçirilmeye başladı. Bunun akabinde 2018’de UBP bazı muhalefet partilerin hodri meydan çekmesiyle seçime gitti ve 21 milletvekili çıkardı.
Yeni hükümet kurma çalışmaları yaparken bazı kahramanlık edasıyla meclise giren arkadaşlarımız ‘Ben UBP ile kahve içmem’ dedi. Gelin görün ki istikrarlı hükümet kurulması için koalisyon çalışmaları yapıldı. İstikrarlı hükümetin kurulması neticesinde cumhurbaşkanlığı makamı UBP’ye geçti. 2015’de cumhurbaşkanlığı makamını malum kurultay nedeniyle kaybettik.”
Şimdi sıra UBP genel başkanını seçmeye geldiğini dile getiren Üstel, Türkiye ile yapılacak iş birlikleriyle ülkenin önünü açacaklarını vurguladı. Üstel, UBP Genel Başkanlığı’na seçilirse, partiyi tek başına iktidara taşıyacağını, bu konuda iddialı olduğunu belirtti.
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
Seçime Doğru ... Detay'dan ilk anket... CTP açık ara önde!Bu Pazar bir seçim olsa sandığa giderim diyenlerin oranı %76,17’ye ulaştı. Halkın %11’i ise sandığa gitmeyeceğini belirtti. Sandığa gidip gitmeme konusunda kararsızların oranı %12,83 olarak dikkat çekti.15 Eylül 2026 Salı 20:06KIBRIS
3 milyon TL'lik büyük ikramiye ‘35915’ numaralı bilete isabet ettiPiyangolar Birimi'nin 15 Eylül 2026 çekilişinde 3 milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘35915’ numaralı bilete isabet etti.15 Eylül 2026 Salı 19:06KIBRIS
Erenköy Lisesi’nin yenilenen binalarının açılışı yapıldıMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimde fiziki yatırımların önemine işaret etti, asıl hedefin bilim, kültür ve akademik başarıda yükselmek olduğunu belirtti.15 Eylül 2026 Salı 18:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.