ÜRETİM DURUYOR, HAYVANLAR DEVLETE TESLİM EDİLECEK!
Üretim duruyor, hayvanlar devlete teslim edilecek!

10 Mart 2022 Perşembe 15:45
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 15 Mart’a kadar hükümet tarafından üreticilerin sorunlarına çözüm bulunmaması halinde tüm hayvanları kamyonlarla Lefkoşa’ya getirip bırakacaklarını söyledi.
Ülkenin mevcut şartlarında artık üretim yapmayacaklarını söyleyen Naimoğulları, bugün tüm Yönetim Kurulu’nun imzaladığı yazıları Başbakanlık, Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlıklarına sunarak tüm hayvanlarını devlete teslim etmeye hazır olduklarını bildirdi.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Yönetimi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, hükümetin hayvancıların sorunlarına duyarsız kalmasını eleştirdi ve bugün itibarıyla üretimi durdurduğunu açıkladı.
“Yazıların hepsini Tarım Bakanlığı'na veriyoruz"
Başkan Naimoğulları, burada yaptığı konuşmada hazırladıkları yazıların tümünü gezerek Bakanlıklara dağıtmak yerine, bu yazıları içeren zarfların tümünü sadece Tarım Bakanlığına verip Tarım Bakanlığının bu yazıları dağıtmasını istediklerini, üreticinin Lefkoşa’ya gelirken halihazırda 200 TL mazot parası verdiğini, bir de bakanlıkları gezip zarfları dağıtmaya gücü kalmadığını aktardı.
Akaryakıta %300, yeme %300-400 oranında, elektriğe de %300 zam geldiğini artık ülkede üretim yapılamayacağını bildiren Naimoğulları, ülkeyi ithalatçı, yemci ve ham maddecinin yönettiğini, iktidarda koltuk sahibi olanlarınsa kavgadan başka hiçbir iş yapmadıklarını savundu.
“Çiftlikleri hayvanlarla birlikte kendilerine teslim ediyoruz"
Naimoğulları, “Biz bugünden sonra çiftlikleri hayvanlarla beraber kendilerine devrediyoruz. Biz gerekirse kendilerine hizmetkârlık da yapar yardımcı oluruz. 15 Mart’a kadar bir çözüm bulunmazsa Salı gününden sonra hayvanları buraya getirip bırakacağız…Hükümet kimin yanında durduğunu bize söylesin…Yerli üretimi durdurursanız, ekonomiye nasıl sahip çıkacak, ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?” şeklinde konuştu.
Akaryakıta yapılan zamların üzerine Fiyat İstikrar Fonu (FİF)’de de artış yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Naimoğulları, üretici tüccara gidip yem istediğinde tüccarın parayı peşin istediğini, akaryakıt istasyonlarının peşin parayla çalıştığını kaydederek, “Gelin bu işleri siz yapın, biz size yardımcı olalım, görün bakalım biz neler çekiyoruz…50 bin kişi bu işten ekmek yiyor…Ürettiğiniz malın fiyatını tüccar belirliyor…Siz sorunları çözmek için bakan oldunuz” dedi.
“Artık hamile hayvanlar kesiliyor”
Mezbahalarda artık hamile hayvanların kesilmeye başladığını anlatan Naimoğulları, elektrik giderleri için gelecek faturaların beklendiğini, geçen ay 5 bin TL fatura ödeyen bir üreticinin bu ay 15 bin TL ödeyeceğini ve artık üreticilerin bu zamlar ve fiyat artışları karşısında dayanacak gücü kalmadığını bildirdi.
“Bedel ödemekten yorulduk”
Destekleri dahi zamanında ödenmeyen hayvan üreticilerinin, “Pandemi” ve “Döviz Krizi” dahil iki buçuk yıldan beri bedel ödemeye devam ettiğini, zam furyası karşısında yine bedel ödediğini söyleyen Naimoğulları, “Biz bedel ödemekten yorulduk, bizim sorunlarımızı kim çözecek?... Bugün Yönetim Kurulumuzun imzaladığı kâğıtları getirip, size her şeyi teslim etmeye geldik. Alın çiftlikleri, bize de birer maaş verirsiniz size yardımcı oluruz.” dedi.
Namoğulları, konuşmasının sonunda üretimi sonlandırdıklarıyla ilgili Birlik Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan yazıları Başbakanlık ve Maliye Bakanlıklarına da dağıtımı yapılmak üzere Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müdürü Mehmet Ercilasun’a teslim etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz: Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağızTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağız" dedi.11 Temmuz 2025 Cuma 18:53KIBRIS
T&T, KKTC hazinesine 306 milyon 356 bin 590 TL ödeme yaptıErcan Devlet Havalimanı İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereği, T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi kamuya olan mali yükümlülüklerini kesintisiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.11 Temmuz 2025 Cuma 18:41KIBRIS
Başbakan Üstel: Kuzey Kıbrıs artık Dijital Ada ve Bilişim Adası olarak anılacakBaşbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı “Fiber Dönüşüm Protokolü”nün ülkeyi “Dijital Ada ve Bilişim Adası” vizyonuna taşıyacağını belirterek, projenin bir yıl içinde geniş bir kesime evden eve fiber optik11 Temmuz 2025 Cuma 17:31KIBRIS
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecekCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.11 Temmuz 2025 Cuma 16:58KIBRIS
Meteoroloji Dairesi açıkladı... Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, hafta boyunca hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.11 Temmuz 2025 Cuma 16:47HAVA DURUMU
Gönyeli-Boğaz yolu pazartesi gününe kadar trafiğe kapalıGönyeli-Boğaz yolu (eski Gönyeli yolu), çevre yolu çalışmalarından dolayı bugün 18.00’den itibaren pazartesi gününe kadar trafiğe kapatılacak.11 Temmuz 2025 Cuma 16:39LEFKOŞA
Son dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandıSon dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandı11 Temmuz 2025 Cuma 16:29KIBRIS
1 ithal ve 3 yerli üründe limit üstü kalıntıHaftalık gıda denetim sonuçlarına göre, ithal ürünlerin birine, yerli ürünlerin ise üçünde limit üstü ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.11 Temmuz 2025 Cuma 16:26KIBRIS
“Fiber Dönüşüm Protokolü”... Projeye, 100 milyon doların üzerinde yatırım yapılacakKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında “Fiber Dönüşüm Protokolü” imzalandı.11 Temmuz 2025 Cuma 15:49KIBRIS
Çavuş: Destekler zamanında ödendi, ödenmeye devam edecekTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, tarımsal desteklerin bugüne kadar olduğu gibin bundan sonra da planlı ve zamanında ödeneceğini bellirtti.11 Temmuz 2025 Cuma 15:32KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs