20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ÜNLÜ YAZAR SİNAN AKYÜZ UKÜ’NÜN KONUĞUYDU

Ünlü yazar Sinan Akyüz UKÜ’nün konuğuydu

31 Mart 2014 Pazartesi 11:14

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Sinan Akyüz’ü konuk etti. UKÜ Kütüphane Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Üniversite’nin konuğu olan Akyüz öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Sinan Akyüz, gazetecilik geçmişinden yazarlık yıllarına kadar hakkındaki bilinmeyenleri anlattı.

Akyüz, “Gazeteciliğin en güzel yanı her gün yeni insanlar tanımaktır. Gazetecilikte insan biriktiriyorsunuz.” diye konuştu.

“Türkiye’de kadınlar daha fazla kitap okuyor”

‘Sıradan’ diye nitelendirilen insanların hikâyelerini kaleme almayı çok sevdiğini dile getiren Akyüz, Türkiye’de okur yaratmanın çok zor olduğunu kaydetti. Başarılı yazar, Türkiye’de kadınların erkeklere oranla daha fazla kitap okuduğunu belirterek, “Türkiye’de kadınların duyguları çok farklı ve kitaba çok yatkınlar. Fakat erkekler çok fazla kitap okumuyor.” diye konuştu.

“Gazeteciler sokaktaki insanlara ihanet etti”

Türkiye’de medya sektörünün akıl almaz derecede kötüye gittiğine inandığını söyleyen Sinan Akyüz, ülkede bir gazetenin genel yayın yönetmeninin 150 bin TL aldığını kaydederek, bu parayı dev şirketlerin CEO’larının bile alamadığını söyledi. Türkiye’de görev yapan gazetecilerin sokaktaki insanlara ihanet ettiğini belirten Akyüz, “Türkiye’deki durumun düzelmesi için gazetecilerin değil, halkın zihniyetinin değişmesi gerek.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA