29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

ÜNLÜ FUTBOLCU EŞİNİ 'KÜRTAJ' YÜZÜNDEN DÖVDÜ

12 milyon TL'lik tazminat

Ünlü futbolcu eşini 'kürtaj' yüzünden dövdü

13 Haziran 2016 Pazartesi 11:31

Çin’e transfer olan futbolcu Burak Yılmaz’ın, kürtaj yaptırmas ı için eşi İstem Yılmaz’ı dövdüğü öne sürüldü. Dayak yüzünden Çin’deki Türk konsolosluğuna sığındığını iddia eden İstem Yılmaz, boşanma davası açıp 12 milyon TL tazminat istedi.

Galatasaray'dan Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan milli futbolcu Burak Yılmaz'ın eşi İstem Yılmaz, Bakırköy Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Gördüğü fiziksel şiddet ve darptan sonra Çin'deki evinden kocasından gizli Türkiye'ye kaçan İzmir Ekonomi Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu İstem Yılmaz, mahkemeye sunduğu 11 sayfalık boşanma dilekçesinde kendisinin yanı sıra kızları ve ağustos ayında doğması beklenen ikinci kızları için dava süresince toplam 65 bin TL tedbir nafakası istedi. İstem Yılmaz, bu nafakaların da dava sonunda yoksulluk ve iştirak nafakasına dönüştürülmesini talep etti. Ayrıca Bakırköy Şenlikköy'deki müşterek konutun da kendisine ve çocuklarını tahsisini isteyen İstem Yılmaz, kocasından maddi ve manevi 12 milyon TL tazminat talep etti. Yılmaz'ın avukatı aracılığıyla 26 Mayıs'ta mahkemeye sunduğu 11 sayfalık boşanma dilekçesinde şu iddialar yer aldı:

İstem Yılmaz, Burak Yılmaz'la 2006'da tanıştı ve 3 yıllık birlikteliğin ardından 2009'da evlenme kararı alsalar da nikâha bir gün kala kına gecesinde Burak Yılmaz'ın neden olduğu tartışmalar yüzünden tören iptal edildi. Çift, iki yıl sonra özür dilenmesiyle bir araya geldi ancak evlilik yine mümkün olmadı. Aradan geçen bir 3 yılın daha ardından çift 15 Haziran 2014'te evlendi. Çiftin bir kızları oldu. İstem Yılmaz ikinci kızlarına hamile kaldı.
Boşanmalarının en önemli nedeni olarak kayınvalidesini gösteren İstem Yılmaz, eşinin transferini fırsat bilerek Çin'e taşınması halinde kayınvalidesinin müdahalesinin ortadan kalkacağını umdu. Ancak hayal kırıklığına uğradı. Üstelik Burak Yılmaz'ın psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddeti giderek arttı ve hamile eşini kızının gözünün önünde darp etti.

RAPOR DELİL OLDU

 

şinden dayak yiyen İstem Yılmaz, Burak Yılmaz'ın evden çıkmasını fırsat bilerek Çin'deki Türk Konsolosluğu'na sığındı. Buradaki görevlilerin yardımıyla Beijing İnternational SOS Hastanesi'nde tedavi gördü. Hastane raporu şiddetin en önemli kanıtı oldu. İstem Yılmaz, gördüğü tedavinin ardından eşinden gizli kaçarak Türkiye'ye geldi.
Çin'de bulundukları dönemde İstem Yılmaz ikinci çocuklarına hamile kaldı. Evliliğin ilk zamanlarında 4 çocuk istediği ileri sürülen Burak Yılmaz, bu isteğinden vazgeçerek hamileliğin bitirilmesi için eşine baskı yaptı, hatta boşanmakla tehdit etti. Ancak İstem Yılmaz hamileliğini sonlandırmadı.
Bir başka iddiaya göre, Burak Yılmaz eşinin kendisiyle parası yüzünden evlendiğini ileri sürerek evlilik sözleşmesi yaptı.

OSMAN ASİLTÜRK - SABAH
Burak Yılmaz, eşinin kullanımında olan kredi kartlarını iptal ettirdi, kullanımındaki aracı sattı, ortak evden tahliye etmek amacıyla evi satılığa çıkardı.
Her ortamda eşini aşağıladı, defalarca artık eşini sevmediğini dile getirdi.

ÖFKE KONTROLU PROBLEMİ YAŞIYOR
Çocuğun velayetinin de kendisine verilmesini isteyen İstem Yılmaz'ın dilekçesinde "Öfke kontrolü problemi yaşayan Burak Yılmaz şiddet ve hakaretleri nedeniyle gerek kendim ve gerekse de çocuklarımın ruh ve beden sağlığından endişe duymaktayım" denilerek tedbir ve koruma da talep edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA