ÜNİVERSİTEYE KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER DİKKAT!
YÖK, 667 Karar Sayılı KHK Uyarınca yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin e-Devlet kapısı üzerinden kayıt yaptıracağını, ayrıca ilgili yüksek öğretim kurumuna gitmelerine gerek olmadığını açıkladı.

26 Eylül 2016 Pazartesi 13:32
YÖK, darbe girişimi sonrası kapatılan okulların yeniden tercih yaparak bir üniversiteye yerleştirilen öğrencilerinin e-Devlet kapısı üzerinden kayıt yaptıracağını açıkladı. YÖK tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:
Yükseköğretim Kurulu tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde yapılan açıklamanın 1. Maddesinde “Söz konusu öğrenciler 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-kayıt veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yaparak kayıtlarını tamamlayacaklardır” şeklinde belirtilmişti. Gelen sorular kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyacı duyulmuştur. Bu kapsamdaki öğrenciler kayıtlarını Pazartesi günü e-Devlet kapısı üzerinden açılan sistem üzerinden yapabileceklerdir.
Bu şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için ayrıca ilgili yükseköğretim kurumuna gitmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerin belgeleri kayıt işlemleri sonrasında, kayıt yapılan yükseköğretim kurumunca, koordinatör yükseköğretim kurumundan istenecektir. Açıklamaların 2. Maddesi kapsamındaki yatay geçiş yapmış öğrenciler için ise ilgili açıklamada belirtilen kapsamda kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.”
İRGİL: YÖK’ÜN RESMİ AÇIKLAMALARINI DİKKATE ALIN
Diğer yandan, öğrenciler kayıt ve sonrasına ilişkin YÖK'ün açıklamalarıyla üniversitelerin açıklamalarının birbirini tutmadığından şikayet ederken, sürecin başından beri mağduriyetlerin takipçisi olan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'den bir açıklama geldi.
YÖK ile gece gündüz görüşerek her sorunlu konuya dair bilgi aldığını belirten İrgil; “Öğrenci arkadaşlar kulaktan duyma bilgilere ya da üniversitelerin söylemlerine değil, YÖK'ün resmi açıklamalarını dikkate alsın” dedi.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP'li İrgil, “Empati, anlayış, sabır, hoşgörü, direniş ve dayanışma olmadan bu zor günleri atlatmak kolay değil” diyerek şöyle devam etti:
“Maalesef demokrasi ve hukukun askıya alındığı günlerdeyiz. Bu haksızlıklar ve mağduriyetler son 10 yıldır pek çok kişinin başına geldi. Bu ülkenin nice değerli insanı haksız yere hapse atıldı ve yıllar sonra hepsinin masum oldukları anlaşıldı. Birlikte davranarak yasal haklarımızı savunmalı ve hukuki mücadele yürütmeliyiz.”
YÖK'TEN SON BİLGİLERİ İRGİL VERDİ
CHP'li İrgil, öğrenciler için YÖK ile 25 Eylül'de yaptığı son görüşmenin detaylarını ise şöyle sıraladı:
E-KAYIT VE SONRASI: YÖK, “Kayıtlar online e-kayıt olacak, hiçbir belge ve ücret gerekmeyecek. Basit ve birkaç dakika ile kayıt olunacak” diyor.
ÖZEL ÖĞRENCİLİK: YÖK, anlaşılamayan özel öğrencilik konusunda detaylı bir açıklama yapmak için çalışıyor, bu konuda bir kılavuz yol haritası açıklanacak. Bu arada YÖK'e; özel öğrencilerin başvuru süresinin uzatılmasını, kayıt işlemlerinin uzamaması için sonradan edinilecek belgelerin istenmemesini, Türkçe tercih yapanların yüzde 30 İngilizce bölümlere de geçebilmesini önerdik. YÖK değerlendireceğini söyledi.
BÖLÜM AÇILMASI: Kapatılan üniversitenin olduğu kentte bölüm ve programı olmayan öğrencilere o ilde program açılacak. YÖK, başvurulan ilde bir üniversite varsa kontenjan sorunu yok, birkaç üniversite varsa koordinatör üniversite planlama yapabilir, diyor. Ayrıca açılması gereken bölüm olmasına karşın açmayacağını söyleyen üniversitelere ilişkin YÖK, bu hafta tüm koordinatör üniversitelere tekrar bilgi verecek. O ilde var olan ve kapanmış bir bölüm varsa, bu bölüm açılacak.
ÜCRETLER: Mali konular kayıt işleri bittikten sonra ortalık sakinleşince YÖK tarafından detaylı açıklanacak. YÖK her üniversite için öğrenim ücretini belirlediğini ve açıklayacağını söyledi. Ödemeler için güz sınavlarına kadar zaman var. Ödenmiş ücretler geçerli olacak
UZAKTAN EĞİTİME YERLEŞENLER: ÖSYM tarafından uzaktan eğitime yerleştirilen öğrencilerin durumunu YÖK değerlendirecek. ÖSYM ve YÖK'e bir itiraz dilekçesi yazılması gerekiyor. Öğrenci bu dilekçede, ÖSYM tarafından sehven (yanlışlıkla) uzaktan eğitime yerleştirildiğini ve örgün bir programa yerleştirilmek için gereğinin yapılmasını arz edecek.
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER: YÖK bu konuda açıklama yapacak. Yabancı uyruklu öğrenciler koordinatör ve garantör üniversitelere yerleşecek. Olmayan bölümler için tercih sonuçları da en kısa sürede açıklanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Katle teşebbüs: Boşanma aşamasında olduğu eşinin evine girdi!Dikmen’de boşanma aşamasında olduğu eşinin evine girerek, evde bulunan bir kişiyi bıçaklayan zanlı üç gün tutuklu kalacak.05 Temmuz 2025 Cumartesi 12:16KIBRIS
Sadıkoğlu: Çok şükür sağlığım yerindeİskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, geçirdiği operasyonun ardından sağlığının yerinde olduğunu açıkladı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 11:16İSKELE
ARUCAD, 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Törenini GerçekleştirdiArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), 80 öğrencisini, 3 Temmuz Perşembe akşamı Üniversitenin Girne’deki kampüsünde düzenlenen 2024–2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreniyle uğurladı.04 Temmuz 2025 Cuma 17:41ARUCAD
Sanat Hastanede Hayat Buluyor: Yaz Boyunca “Sağlık İçin Çal” Dinletileri SürecekYakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nin “Sağlık için Çal” projesi kapsamında düzenlenen piyano dinletileri, yaz boyunca akademisyen sanatçıların performanslarıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde devam edecek.04 Temmuz 2025 Cuma 15:47YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Dörtyol ve İskele Anayollarında İki Ayrı Trafik Kazası: Yaralılar VarDörtyol-Geçitkale ve İskele-Gazimağusa anayollarında meydana gelen iki ayrı kazada, toplam dört kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor.04 Temmuz 2025 Cuma 15:31KIBRIS
Tuzla ve Çatalköy’de İki Ayrı Yangın: Maddi Hasar Meydana GeldiTuzla’da bir evin ambarında sigara izmaritinden, Çatalköy’de ise park halindeki bir araçta elektrik aksamından kaynaklanan yangınlar meydana geldi. Olaylarda can kaybı yaşanmazken, ciddi maddi hasar oluştu.04 Temmuz 2025 Cuma 15:12KIBRIS
Alkollü Şahıs Sokakta Rahatsızlık YarattıGazimağusa’da 214 promil alkollü olduğu tespit edilen bir kişi, yüksek sesle bağırarak çevreye rahatsızlık verdi. Şahıs suçüstü yakalanarak tutuklandı.04 Temmuz 2025 Cuma 14:59KIBRIS
Ülkede İkamet İzni Olmayan 3 Kişi TutuklandıKKTC genelinde yapılan denetimlerde, yasal statüsü olmadan ülkede ikamet ettiği belirlenen 3 kişi tutuklanarak haklarında yasal işlem başlatıldı.04 Temmuz 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Uyuşturucu Zanlısı Havalimanında YakalandıGirne’de uyuşturucu madde tasarrufu suçu ile aranan 23 yaşındaki zanlı, Ercan Havalimanı’ndan yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı. Zanlının evinde yapılan aramada ise uyuşturucu madde ve düzenekler bulundu.04 Temmuz 2025 Cuma 14:32KIBRIS
ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜMANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM04 Temmuz 2025 Cuma 14:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs