19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

UNHCR BAŞKANI KATJA SAHA, MÜLTECİ TEPKİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği(UNHCR) Başkanı Katja Saha, bazı ülkelerin, mültecilere yönelik tepkisinin, çok endişe verici olduğunu, bu tür endişe verici eğilimlerin Güney Kıbrıs’ta da gözlemlendiğini belirtti.

UNHCR Başkanı Katja Saha, mülteci tepkisini değerlendirdi

24 Ocak 2019 Perşembe 13:20

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Başkanı Katja Saha, bazı ülkelerin, mültecilere yönelik tepkisinin, çok endişe verici olduğunu, bu tür endişe verici eğilimlerin Güney Kıbrıs’ta da gözlemlendiğini belirtti.

Alithia gazetesi, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Başkanı Katja Saha’nın, Limasol’da düzenlenen,  üçüncü ülke vatandaşlarının yerel topluluklara entegre olmasına ilişkin programın sonuçlarını açıklandığı etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verdi.

Habere göre, Saha, mülteciler konusundaki tartışmanın, insanlık onuruna odaklanması gerektiğini ifade etti.

Saha, mültecilerin, tehdit olarak gösterilmesine ilişkin endişe verici tepkilerin Kıbrıs’ta da gözlemlendiğini belirtirken, siyasilerin açıklamalarıyla medyadaki haberlerin Güney Kıbrıs’ı, mültecilerle dolup taşan bir yer olarak gösterdiğini, mültecilerin Cihatçı, olası terörist veya adanın demografik yapısı için tehdit şeklinde nitelendirildiğini belirtti.

Mülteci sayısında artış olduğundan söz eden Saha, kriz durumunun söz konusu olmadığını ancak bunun da böyle bir noktaya varmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Saha siyasi sığınma başvurularının kabulüne ilişkin bütünsel bir yaklaşım benimsenmesi halinde durumun idare edilebilir olacağını da ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA