20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

ÜNAL ÜSTEL'DE UBP BAŞKAN ADAYI

Basın toplantısı düzenledi...

Ünal Üstel'de UBP Başkan Adayı

19 Ağustos 2015 Çarşamba 18:09

Değerli basın mensupları ve partili arkadaşlarım,

Basın toplantımıza icabet edip gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir mihenk taşı olan ve KKTC’nin kurulup yaşatılmasında tartışmasız lider parti olan UBP’nin geleceği ile ilgili tarihi bir sürece girmek üzereyiz.

Partimiz Ekim ayı sonunda yapılacak olan olağan kurultayla yeni başkan ve yönetimini belirleyecek ülkenin geleceği için önemli bir değişime imzasını atacaktır.

Ülkemizde yaşanan son genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de bizlere göstermiştir ki ülke insanımız değişimden yana tavır koymuş ve tavrını buna göre belirlemiştir.

Ülke siyasetine ve siyasetçisine karşı güvensizliğin hat safhaya çıktığını üzülerek izlemekteyiz.

Bu süreçte bizi ilgilendiren Ulusal Birlik Partisi’dir…

Siyasete olan güvenin yeniden kazandırılması özelde partimize genelde Kıbrıs Türk toplumuna büyük yarar sağlayacaktır.

Bu noktada toplumun güven kaybının sorgulanması ve özellikle de partimizde demokrasi mekanizmasının doğru ve düzgün olarak çalıştırılması hayati öneme sahiptir.

Başta partililerimiz olmak üzere kamuoyunun büyük bir kısmı gerçek anlamda mensubu bulunan üyeler ve halkı ile uzlaşan, katılımcı demokrasiye inanan bir Ulusal Birlik Partisi’ne ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda hepinizin de taktir ettiği gibi siyasi yaşamım boyunca partimden ve halkımdan aldığım destekle devletin çeşitli kademelerinde bana verilen görevleri başarı ile yürüttüm ve yürütmeye devam ediyorum.

 

Değerli konuklar;

 

Sizlerin de taktir edeceği gibi ülkemiz bir kez daha Rum kesimiyle müzakere süreci yaşamakta ve yapılan görüşmeler yeteri kadar kamuoyuna bilerek ya da bilmeyerek yansıtılmamaktadır.

Özellikle mülkiyet, harita, verilecek köyler ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi konusunda tedirgin edici gelişmeler yaşandığı iddia edilmekte ve ne yazıktır partimiz yetkilileri konunun çok dışında tutulmaktadır.

Halkımız ve partilimiz bu gelişmelerden endişe duymaktadır.

 

Değerli Basın Mensupları;

 Basında da yer aldığı gibi bir süredir ülkemizin bütün bölgelerinde ziyaretler gerçekleştirmekte partilimizin nabzını tutmaktayım.

Bu ziyaretler çerçevesinde bizim gibi, partimizin gidişatından hoşnut olmayan çok sayıda partilimizin olduğunu üzülerek gördük.

Ve bu süreçte onlardan da aldığım mesajlarda partiyi eski başarılı günlerini yakalamak için toparlayıcı, birleştirici ve bazı değil tüm partililerimize ağabeylik yapabileceğim yönünde gelen yoğun istekler beni derecesiz memnun etmiştir.

Değerli kardeşlerim;

Uzunca bir süredir yaptığımız ve partilimizle buluştuğumuz ziyaretlerde parti genel başkanının yetersiz olduğu duyumları üzerine, tabanımızdan aldığımız istekler nedeniyle UBP Genel Başkanlığı’na aday olarak ülkeme ve partime vefa borcumu ödeyebilme fırsatı bulacağıma inanmaktayım.

Amacım,

Ulusal Birlik Partisi’nin halkın yeniden ilk tercihi olmasını sağlamak,

Tüm parti camiası ile yeni bir vizyon oluşturarak geçmişin birikimleriyle toplumumuzun kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek,

Parti yetkili kurullarıyla tüm sektör temsilcilerini bir araya getirip çalışma grupları oluşturup radikal kararlar almaktır…

Sayın konuklar,

Katılımcı demokrasi anlayışı ile halkıyla yeniden kucaklaşabilen bir kitle partisi yaratmak amacıyla çıktığım bu yolu tüm partililerimin ve ülke vatandaşlarımızın desteğini alacağımdan kuşkum yoktur.

UBP’nin şu anda layık olmadığı bir süreçten kurtarıp,  yeniden kamuoyuna mal etmek için Ekim ayında yapılacak olan kurultayda genel başkanlığına aday olduğumu bir kez daha yineler, saygılar sunarım.

 

Ünal Üstel

UBP Girne Milletvekili

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA