20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ GİRİŞ SINAVI YAPILDI

Uluslararası Final Üniversitesi’nin KKTC öğrencileri ile KKTC liselerinden mezun öğrencilere yönelik giriş sınavı yapıldı...

Uluslararası Final Üniversitesi giriş sınavı yapıldı

06 Haziran 2016 Pazartesi 16:36

532 öğrencinin başvurduğu sınav Girne Acapulco Otel’in konferans salonunda gerçekleşti.

Sabah saatlerinde Uluslararası Final Üniversitesi’nin Girne Çatalköy’de bulunan kampusunda toplanan öğrenciler, burada eğitim görecekleri sınıfları ve laboratuarları inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler daha sonra toplu halde sınavın yapıldığı Acapulco Otel’e götürüldü.

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ’NDEN İŞ GARANTİSİ

Sınav salonunda öğrencilere hitap eden Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cem Birol, Sınava giren öğrencilere başarılar dileyerek onları öğrenci olarak değil “ekip arkadaşı” olarak gördüğünü kaydetti.

Rektör Birol, Uluslararası Final Üniversitesi’ne giren her öğrenciye iş ve meslek sözleşmesi yapılacağını ve mezuniyet sonrası Final Eğitim Kurumları ile DMG Group bünyesinde işe alınacaklarının müjdesini verdi.

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cem Birol, öğrencilere sınav hakkında bilgiler de verdi.

TAŞEL: “ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ İDDİALI BİR OKUL OLACAK”

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Final Üniversitesi kurucularından İbrahim Taşel öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, Final Eğitim Kurumlarında bugüne kadar 3 milyon 700 bin öğrenci okuttuklarını şimdi ise bunu daha da ileriye götürerek ilk üniversitelerini Girne’ye açtıklarını kaydetti.

Uluslararası Final Üniversitesi’ni DMG Group ile birlikte hayata geçirdiklerini anlatan Taşel, “çıtayı daha da yükselteceğiz” dedi. İbrahim Taşel, öğrencilerin Uluslararası Final Üniversitesi’ne gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, Uluslararası Final Üniversitesi’nin iddialı bir okul olacağını vurguladı

“FİNAL’İN BAŞARISI KIBRIS’A TAŞINACAK”

Sadece KKTC’de değil Avrupa ve Amerika’da da eğitim konusunda işbirliklerinin süreceğini belirten İbrahim Taşel, eğitimin yurtdışında da devamının söz konusu olacağını açıkladı.

Uluslararası Final Üniversitesi’nde ilk aşamada 5 bölüm olduğunu ancak bu bölümlerin zamanla çoğaltılacağını vurgulan İbrahim Taşel, Uluslararası Final Üniversitesi’nde çift ana dal yapma imkânının da öğrencilere sağlanacağını müjdeledi.

Taşel şöyle devam etti: “Final’in başarısı üniversite anlamında Kıbrıs’a taşınacak. Uluslararası Final Üniversitesi’nden mezun olanlara iş garantisi vereceğiz bunun da sözünü iş sözleşmesi ile kanıtlayacağız, bu kapı tüm Uluslararası Final Üniversitesi mezunlarına açık olacak”


HER ÖĞRENCİ İLE İŞ SÖZLEŞMESİ

“Kendi kurumlarımıza insan yetiştiriyoruz” diyen İbrahim Taşel, bu yıl Final Eğitim Kurumları bünyesinde 7 bin 300 öğretmenin çalıştığını, gelecek sene ise bu rakamın 12 bin olacağını açıkladı.

Taşel, mezunların iş konusunda endişelenmemesini isteyerek, Uluslararası Final Üniversitesi’ne giren her öğrenci ile iş sözleşmesi imzalanacağını vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA