18 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

ULUSAL KONSEY’İN YENİ ÇERÇEVESİ HAZIR

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey’in faaliyet göstereceği çerçeveyi hazırladığı ve parti başkanlarına göndereceği bir mektupla ayrıntıları ileteceği bildirildi...

Ulusal Konsey’in yeni çerçevesi hazır

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:52

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey’in faaliyet göstereceği çerçeveyi hazırladığı ve parti başkanlarına göndereceği bir mektupla ayrıntıları ileteceği bildirildi.

Politis ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Ulusal Konsey toplantıları sonrasında yaşanan sızmaları önlemek amacıyla konseyin toplanması ve işleyişine ilişkin yeni öneriler hazırladığını yazdılar.

Gazete, Anastasiadis’in konsey toplantılarına sadece parti başkanlarının katılmasını öngördüğünü, şartlarını kabul etmeyecek parti başkanlarının konsey toplantılarına katılamayacaklarını vurguladı.

Habere göre Anastasiadis, pazartesi günü bir televizyon programına yaptığı açıklamada, Ulusal Konsey’in yeni oluşum ve işleyiş şekli için konseye sadece parti başkanlarının katılmasının yanı sıra parti başkanlarının “gizlilik anlaşması” imzalamalarını öngördüğünü belirtti.

Şartlarını kabul etmeyen başkanların konsey toplantılarına katılamayacaklarını vurgulayan Anastasiadis, gizliliğin korunması yönünde başka önlemler de alacaklarını belirtti ancak ayrıntılara yer vermedi.

ELAM’ın da konsey toplantılarına katılması konusunun sorulması üzerine ise Anastasiadis, ELAM’ın Rum meclisinde yer alan bir parti olduğunu ve bu yüzden konsey dışında bırakılması için bir sebep görmediğini söyleyerek konsey toplantılarına katılabilmesi için ELAM’ın “şu ana kadar yaptığı gibi demokrasi kurallarına saygı göstermesinin gerekli olduğunu” vurguladı.

Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de dün yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in Ulusal Konsey’in işleyişine ilişkin çerçeveyi hazırlayarak partilere sunacağını, parti başkanlarının kabul etmesinin hemen ardından da konseyin toplanacağını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA