ÜLKEYE TURİST GETİREN ACENTELERE TÖRENLE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Turizm Bakanlığı 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri arası Kuzey Kıbrıs’a turist getiren turizm acentelerini onurlandırma gecesi düzenledi.

19 Aralık 2015 Cumartesi 11:15
Düzenlenen geceye, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği üyeleri ve tüm turizm sektörü katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Bedesten’de düzenlenen kokteylli etkinlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne turist getiren acentelere teşekkür plaketi verilirken, en çok turist getiren ilk beş acente de açıklandı.
Akgünler Turizm ülkeye en çok turist getiren acente olurken, ikinci Tursan Turizm, üçüncü Northern Travel, dördüncü MTS Tur ve beşinci acente ise Maestro DMC oldu.
Gecede plaket alan diğer acenteler ise şöyle; “Akmina Travel, All Year Cyprus Travel, Antey Tourism, Bellapais Travel, Blue Line Tourism, Cyprus Xp Travel, Demtur Travel, Kaleidoskop Turizm, Kösezade Turizm, Micemania Travel, Örnek Turizm, Puzzle Travel, Saro Tourism, Side Turizm, Unique Cyprus Travel, Travelplan Tourism, Tursem Turizm, Travelyum Tours ve Wintersun Golf Travel.”
SUCUOĞLU
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu gecede yaptığı konuşmada, göreve geldiği süreden beridir turizm de farkındalık yaratma arzusunda olduklarını söyleyerek, turizmin artık daha fazla konuşulduğunu belirtti.
Bakan Sucuoğlu ülke olarak turizmin öneminin anlanması gerektiğini de belirterek özellikle çevre bilinci konusunda daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Her yıl ortalama 43 milyon turistin dünyadaki ülkeleri ziyaret ettiğini vurgulayan Sucuoğlu, yapılan araştırmalara göre 2030 yılında 1.2 milyar turistin dünya ülkelerini ziyaret edeceğini ve 2 trilyon dolar harcayacaklarını söyleyerek turizmin ekonomiye kattığı artılardan bahsetti.
Akdeniz bölgesinin önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağını belirten Sucuoğlu, yatak kapasitesinin ve turist sayısının yukarılara çıkması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
OTEM’in yeniden canlanması için üniversiteler ve Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile toplantılar gerçekleştirdiklerini de ifade eden Bakan Sucuoğlu, eğitim programlarının hazırlandığını ve yeniden öğrenci kabulüne başladıklarını kaydetti.
Ülkede bir çok işsiz genç olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, OTEM vasıtası ile gençlerin iş sahibi olmasını hedeflediklerini vurguladı.
Kumarcılar Hanı’nın restorasyonu konusuna da değinen Sucuoğlu, şubat sonu mart başı restorasyon işlemlerinin tamamlanıp açılışının yapılacağını söyledi.
Turizmin kırılgan ve zor bir sektör olduğunu söyleyen Sucuoğlu, turizm sektörüne bakanlık olarak her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Bakan Sucuoğlu geceye katılan misafirlere de teşekkürlerini sundu.
KALYONCU
Başbakan Ömer Kalyoncu ise gecede yaptığı konuşmada KITSAB’ın turizmin önemli paydaşlarından olduğunu söyleyerek, ülkeye turist getirme konusunda iyi çalıştıklarını vurguladı.
Turizmin çok taraflı kazanan bir sektör olduğunu söyleyen Kalyoncu, devletin, otelcinin, acentelerin, esnafın ve halkın turizmden kazancı olduğunu belirtti.
İngiltere pazarının tekrardan ele alınarak tanıtımlara hız verildiğini söyleyen Başbakan Kalyoncu, Rusya krizi nedeni ile yeni destinasyonların açılması gerektiğini vurguladı.
Kalyoncu ayrıca turizmde başarılı olan ülkelerin deneyimlerine bakılarak “neden turistten kazancımız düşüktür” sorusunun araştırılması gerektiğini söyledi.
Kalyoncu ülkeye turist getirmek için “canla başla çalışan” acentelere teşekkür ederken, başarılarının devamını diledi.
SİBER
“Turizm, dünya mirası olarak sahip olduğumuz zenginlikleri, dünya insanına sunmaktır” diyerek sözlerine başlayan Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında, ülkedeki güzellikleri iyi pazarlamak gerektiğini belirtti.
Ülkemizde bir devlet politikası ve bir devlet bilinci olması gerektiğini de söyleyen Siber, çevre bilincinin oluşturularak turizm yapılması gerektiğini kaydetti.
Siber, ülkeniz ne kadar güzel olsa da kirli bir çevre ile turizmde başarı sağlanmasının mümkün olmadığını söyleyerek, herkesi duyarlı davranmaya davet etti.
Lefkoşa’da Çağdaş Sanat Müzesi, Etnografya Müzesi ve Arkeoloji Müzesi olması gerektiğini de söyleyen Sibel Siber, bazı projelerin olduğunu ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.