ÜLKEYE TURİST GETİREN ACENTELERE TÖRENLE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Turizm Bakanlığı 1 Ocak - 30 Kasım 2015 tarihleri arası Kuzey Kıbrıs’a turist getiren turizm acentelerini onurlandırma gecesi düzenledi.

19 Aralık 2015 Cumartesi 11:15
Düzenlenen geceye, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği üyeleri ve tüm turizm sektörü katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Bedesten’de düzenlenen kokteylli etkinlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne turist getiren acentelere teşekkür plaketi verilirken, en çok turist getiren ilk beş acente de açıklandı.
Akgünler Turizm ülkeye en çok turist getiren acente olurken, ikinci Tursan Turizm, üçüncü Northern Travel, dördüncü MTS Tur ve beşinci acente ise Maestro DMC oldu.
Gecede plaket alan diğer acenteler ise şöyle; “Akmina Travel, All Year Cyprus Travel, Antey Tourism, Bellapais Travel, Blue Line Tourism, Cyprus Xp Travel, Demtur Travel, Kaleidoskop Turizm, Kösezade Turizm, Micemania Travel, Örnek Turizm, Puzzle Travel, Saro Tourism, Side Turizm, Unique Cyprus Travel, Travelplan Tourism, Tursem Turizm, Travelyum Tours ve Wintersun Golf Travel.”
SUCUOĞLU
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu gecede yaptığı konuşmada, göreve geldiği süreden beridir turizm de farkındalık yaratma arzusunda olduklarını söyleyerek, turizmin artık daha fazla konuşulduğunu belirtti.
Bakan Sucuoğlu ülke olarak turizmin öneminin anlanması gerektiğini de belirterek özellikle çevre bilinci konusunda daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Her yıl ortalama 43 milyon turistin dünyadaki ülkeleri ziyaret ettiğini vurgulayan Sucuoğlu, yapılan araştırmalara göre 2030 yılında 1.2 milyar turistin dünya ülkelerini ziyaret edeceğini ve 2 trilyon dolar harcayacaklarını söyleyerek turizmin ekonomiye kattığı artılardan bahsetti.
Akdeniz bölgesinin önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağını belirten Sucuoğlu, yatak kapasitesinin ve turist sayısının yukarılara çıkması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
OTEM’in yeniden canlanması için üniversiteler ve Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile toplantılar gerçekleştirdiklerini de ifade eden Bakan Sucuoğlu, eğitim programlarının hazırlandığını ve yeniden öğrenci kabulüne başladıklarını kaydetti.
Ülkede bir çok işsiz genç olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, OTEM vasıtası ile gençlerin iş sahibi olmasını hedeflediklerini vurguladı.
Kumarcılar Hanı’nın restorasyonu konusuna da değinen Sucuoğlu, şubat sonu mart başı restorasyon işlemlerinin tamamlanıp açılışının yapılacağını söyledi.
Turizmin kırılgan ve zor bir sektör olduğunu söyleyen Sucuoğlu, turizm sektörüne bakanlık olarak her türlü katkıyı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Bakan Sucuoğlu geceye katılan misafirlere de teşekkürlerini sundu.
KALYONCU
Başbakan Ömer Kalyoncu ise gecede yaptığı konuşmada KITSAB’ın turizmin önemli paydaşlarından olduğunu söyleyerek, ülkeye turist getirme konusunda iyi çalıştıklarını vurguladı.
Turizmin çok taraflı kazanan bir sektör olduğunu söyleyen Kalyoncu, devletin, otelcinin, acentelerin, esnafın ve halkın turizmden kazancı olduğunu belirtti.
İngiltere pazarının tekrardan ele alınarak tanıtımlara hız verildiğini söyleyen Başbakan Kalyoncu, Rusya krizi nedeni ile yeni destinasyonların açılması gerektiğini vurguladı.
Kalyoncu ayrıca turizmde başarılı olan ülkelerin deneyimlerine bakılarak “neden turistten kazancımız düşüktür” sorusunun araştırılması gerektiğini söyledi.
Kalyoncu ülkeye turist getirmek için “canla başla çalışan” acentelere teşekkür ederken, başarılarının devamını diledi.
SİBER
“Turizm, dünya mirası olarak sahip olduğumuz zenginlikleri, dünya insanına sunmaktır” diyerek sözlerine başlayan Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında, ülkedeki güzellikleri iyi pazarlamak gerektiğini belirtti.
Ülkemizde bir devlet politikası ve bir devlet bilinci olması gerektiğini de söyleyen Siber, çevre bilincinin oluşturularak turizm yapılması gerektiğini kaydetti.
Siber, ülkeniz ne kadar güzel olsa da kirli bir çevre ile turizmde başarı sağlanmasının mümkün olmadığını söyleyerek, herkesi duyarlı davranmaya davet etti.
Lefkoşa’da Çağdaş Sanat Müzesi, Etnografya Müzesi ve Arkeoloji Müzesi olması gerektiğini de söyleyen Sibel Siber, bazı projelerin olduğunu ve bu konuda çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

35 Sivil Hizmet Görevlisi Münhaline Başvurular Bugün Başladıolis Genel Müdürlüğü, kurumun ihtiyaçları doğrultusunda 35 (kadın/erkek) Sivil Hizmet Görevlisi (Bilgisayar Operatörü) kadrosu için açılan münhal kapsamında başvurular bugün başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 12:52KIBRIS
Holguin iyi bir başlangıç yaptıkHolguin, üçlü görüşme ve yeni süreci değerlendirdi. BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, üçlü görüşme ve yeni süreci, Yenidüzen gazetesine değerlendirdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 11:40KIBRIS SORUNU
Nami: BM öncelikle konuları tekrar tartışma çabalarına engel olmalıEski Dışişleri Bakanı ve müzakereci Özdil Nami, son liderler görüşmesinde yapılan açıklamayı değerlendirdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 11:37KIBRIS
“Şap hastalığı sadece hayvanı değil, üreticinin geleceğini vuruyor”Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Tarım ve Hayvancılık Komitesi, şap hastalığına ilişkin yazılı açıklama yaparak, hastalığın ülke hayvancılığı ve gıda güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:57İSKELE
KKTC genelinde sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgâr etkili olacakMeteoroloji Dairesi, bölgenin alçak basınç ve soğuk–nemli hava kütlesinin etkisine girdiğini açıkladı. Hava parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağmurlu; rüzgâr ise zaman zaman kuvvetli esecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:54HAVA DURUMU
Olguner: Suya karşı değil, suyla birlikte tasarlanan kentler mümkündürKTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, son yağışların ardından yaşanan su taşkınlarının planlama ve yapılaşma hatalarının sonucu olduğunu belirtti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:47KIBRIS
Bağımsızlık Yolu bütün kadro ve programlarıyla olası bir seçime hazırAsgari ücret tartışmalarının önüne geçmenin yolunun asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesinden geçtiğini vurgulayan Rahvancıoğlu, ocaktan bugüne asgari ücretin enflasyon karşısında bir maaş kaybettiğine de dikkat çekti.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:46KIBRIS
Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda trafik kazasıGüzelyurt-Lefkoşa anayolunda trafik kazası yaşandı. Kazanın ardından olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, bölgede güvenlik önlemleri alındı.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:42KIBRIS
Gençler Şampiyonu İsmet Hüryol Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Gençler 1. Ayak bilardo turnuvası başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:57DİĞER SPORLAR
Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin detayları Rum basınında: 5+1 yeni yıla kaldıErhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ortak açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının Güvenlik Konseyi kararları çerçevesine geri döndüğü kaydedildi; 2020’den bu yana ilk kez iki tarafın uzlaşısıyla bu kararlara atıf yapıldı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:54KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.