20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU “İŞSİZLİK”

Ülkenin en büyük sorunu “İşsizlik”

12 Mayıs 2014 Pazartesi 15:38

Ülkenin kanayan yarası olarak gösterilen işsizlik başta gençler olmak üzere vatandaşlar tarafından, ülkenin en önemli sorunu olarak gösterildi. Detay muhabiri Turgut Çalıcı sokağın nabzını tuttu ve “gençler için ülkenin en önemli dorunu ne?” diye sordu. Cevaplar arasında sosyal hayattaki sorunlarda dikkat çekti, pet ofislerde ama özellikle işsizlik sorununun halkı daha da fakirleştirdiği ifade edildi.

 

 

Turgut Çalıcı

 

Arkun Kalaycılar: (Kamu çalışanı)

Ülkemiz de gençliğimizin, en büyük sorunu, şuan itibari ile işsizliktir. Bu sorun, nasıl çözülür derseniz, Türkiye’den iki büyük firma,  buraya gelerek, iki tane büyük işyeri açsa, ülkemizde işsizlik kalmaz. Kısacası ülkemize yatırım yapılması gerekmektedir.

 

Metin Tarım: ( Muhasebeci)

Ülkemizdeki en büyük sorun, başlı başına işsizliktir. Bunun nedeni ise, gençlerimize ailelerinin rahat yaşamasını, sağlamasından dolayıdır. Bir diğer büyük sorun ise, bet ofislerdir. Bet ofisler nerdeyse ülkede, orta sınıf insan bırakmadı. Bu yüzden dolayı da, benim devlet büyüklerine, önerim bet ofislerini de, kumarhane şeklinde düzenlemeleridir. Örneğin bu bet ofisler açılıyor, ancak bizim işsiz gençlerimiz işe alınmıyor. En azından bu bet ofisler gençlerimizi, istihdam etmiş olsa, işsizlikte bir nevi rahatlama olur.

 

Ahmet Keleş: ( Özel sektör çalışanı)

Bence en büyük sorun, bet ofislerdir. Ülkede gün ve gün, çoğalan bet ofisler aynı zaman da, ülke gençliğine de, zarar vermektedir. Bu yüzden dolayı da, gençlerin iş düşüncesi olmuyor. Bu nokta da ise, ailelerinin rolü çok büyük oluyor.

 

Nasun Malgıt:  (Özel sektör çalışanı)

Ülkedeki gençliğin, en büyük sorunu, işsizliktir. Bir diğer en büyük sorun ise, bet ofislerdir. İnsanlarımız bet ofisler yüzünden, yok oluyor. Devletin bet ofisler olayına gerçekten el atması gerekmektedir, çünkü gün ve gün, bil hassa gençliğimiz yok oluyor.

 

Halil Selçuk: (Piyangocu)

Memleket’te en büyük sorun, siyasilerdir. Siyasiler ülkeyi düzgün yönetebilmiş olsa, ülkede ne işsizlik nede, bu yaşadığımız sıkıntılar olurdu. Gençliğin sorunu ise, umursuzluktur çünkü benimde çocuklarım var ve biliyorum.

 

 

Hakan Akman: (Özel sektör çalışanı)

Genlerin en büyük sorunu “A sosyal” olmasıdır. Bunu nedeni ise ailelerdir. Aileler çocuklarına sağladığı imkanlar ile çocuklarının “Asosyal” olmasını sağlıyor. Bundan dolayı da, gençlerimiz, kendi içlerine kapanarak, işsizleşiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA