"ÜLKELERİMİZİN GELECEĞİNDE BİZİMDE İMZALARIMIZ OLACAK…"
Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat Ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Çağdaş Bilgilerle Donatılmış Mezunlar Verdi…

18 Şubat 2019 Pazartesi 15:10
Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi 2018-2019 Güz Dönemi Mezuniyet töreni, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane 4. Salon’da gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre törene, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş ile dönem mezunu öğrencileri adına Mehmet Erdim, yabancı öğrenciler adına ise Lasrus Yapomo birer konuşma gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Gökçekuş: “Mesleğinizi İcra Edebilmek Bizim En Büyük Gururumuz Olacaktır...”
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin 22. dönem güz mezunlarını yürekten kutladı.
Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Gökçekuş, “Uzun ve çetin bir yolu yürüyerek bugüne geldiniz burukluk var çünkü sizden ayrılıyoruz. Geçen sömestr 36 farklı ülkeden öğrencimiz var iken bu sömestr sayımız 40’a yükseldi. Fakültemizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini siz değerli meslektaşlarımla başarıyla verdik. Burada en önemlisi ise aile olmayı başarabilmemizdir. Kalitenin diğer bir unsuru olan yayın sayımızı arttırma noktasında gayrette bulunan bütün hocalarımı canı gönülden kutluyorum” dedi.
Üniversitelerin Esas İşlevi Bilim Üretmek ve Bunun İnsanlığa Olan Katkısını Sağlamak…
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt da, üniversitelerin kuruluş işlevlerinden bahsederek, üniversitenin esas işlevinin bilim üretmek ve o öğretilen bilimin hem halka, hem topluma ve yerküreye olan katkısını sağlamak olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Kurt, “Biz üniversite olarak tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ve araştırmacılara onbinlerce makale sunan Web of Science ve Scopus’ta taranan dergilerde, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarının 2018 yılında yayınladığı 1200’ün üzerinde yayın sayısı ile Türkiye’dekiüniversiteler arasında ilk 5 içerisine girdik” dedi.
Doç. Dr. Kurt, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi mezunlarına da seslenerek, iyi bir projenin sürdürülebilir, erişebilir, işlevsel ve fonksiyonel olmasının ve sistem tasarımınnı öğrenmenin önemini belirterek, başkalarının görüşlerinin hayatlarını kontrol etmesine izin vermemesini tavsiye ederek hayatlarında başarılar diledi.
"Ülkelerimizin Geleceğinde Bizimde İmzalarımız Olacak…"
Mehmet Erdim yaptığı konuşmada, “Hepimiz buraya tam teşekküllü birer mühendis olmak amacıyla geldik bütün hocalarım ailem ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyor, onları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
“Yakın Doğu Üniversitesi'nde Eğitim Almak Övünülecek Doğru Bir Karar…”
Lazarus Yapomo ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek, Yakın Doğu Üniversitesi'nde eğitim almasının doğru bir karar olduğuna inandığını belirterek bununla övündüğünü söyledi. Yapamo, “Ülkeme dönüyor olmakla heyecanlı ve buradan ayrılmakla da bir o kadar hüzünlüyüm. Öğretim elemanlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma eğitimimizi keyifli hale getirdikleri için sonsuz teşekkürler ediyor tüm arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından piyanist Gözdem Oktay ve soprano Vasfiye Çakıltaşı’nın piyano dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra ise diploma takdiminde bulunuldu. Tören geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Pakistan ve Hindistan tam ateşkes konusunda anlaştıABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin arabuluculuğundaki görüşmelerin ardından, Hindistan ve Pakistan tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştı" diye duyurdu.11 Mayıs 2025 Pazar 07:52ASYA
Basın-Sen Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildiBasın Emekçileri Sendikası Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Basın-Sen’in Olağan Genel Kurulu’nda, sendikal mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla federasyon çatısı altında örgütlenme kararı alınırken, üyelik aidatlarının güncellenmesi de kabul edildi.11 Mayıs 2025 Pazar 07:49KIBRIS
Josep Borrell: İsrail Gazze'de soykırım yapıyorEski AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlayarak, Avrupa Birliği'nin çatışmaya yeterince müdahil olmamasını eleştirdi.11 Mayıs 2025 Pazar 07:47ORTADOĞU
8 inşaatın faaliyeti durdurulduÇalışma Dairesi’nden inşaatlara iş sağlığı ve güvenliği denetimi…8 inşaatın faaliyeti durduruldu11 Mayıs 2025 Pazar 07:42KIBRIS
Tabipler: HPV aşıları hem erkek hem kız çocuklara uygulanmalıKıbrıs Türk Tabipler Birliği, HPV aşılarının hem erkek hem kız çocuklara uygulanması gerektiğini belirtti.11 Mayıs 2025 Pazar 07:42GENEL SAĞLIK
Gazimağusa’da kaza: 1’i çocuk, 2 yaralıGazimağusa’da Suriçi’nde dikkatsiz sürücü iki yayaya çarptı. Kaza sonucunda biri çocuk, iki kişi yaralandı.11 Mayıs 2025 Pazar 07:39GAZİMAĞUSA
Avrupa'da ölümcül mantar salgını paniği: 'Hazır değiliz'Değişen iklim, Aspergillus gibi mantarların yayılması için mükemmel bir ortam sağlıyor.10 Mayıs 2025 Cumartesi 18:20AVRUPA
Karar 'dünyanın bütün diktatörlerine cesaret verecek"Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabının erişime kapatılması ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X platformuna seslenerek kararın 'dünyanın bütün diktatörlerine cesaret vereceğini' belirtti.10 Mayıs 2025 Cumartesi 18:14TÜRKİYE
Halil Falyalı'nın "finans müdürü" Cemil Önal'ı öldüren zanlının fotoğrafı paylaşıldı2022 yılında KKTC'de öldürülen kumarhane patronu Halil Falyalı’nın "finans müdürü olarak bilinen Cemil Önal'ı öldüren katil zanlısının fotoğrafı paylaşıldı.10 Mayıs 2025 Cumartesi 14:22KIBRIS
Özgür Özel, Van'dan seslendi: Kürt'ün başarısına tahammülleri yok; terörsüz Türkiye'ye 'evet' diyoruz!Biz, meydanlarda sadece Ekrem Başkan'ın değil; tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz; Selahattin Demirtaş'ın da Ümit Özdağ'ın da..."10 Mayıs 2025 Cumartesi 14:20TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs