"ÜLKELERİMİZİN GELECEĞİNDE BİZİMDE İMZALARIMIZ OLACAK…"
Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 22. Dönem Güz Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi…

04 Şubat 2019 Pazartesi 17:00
Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2018-2019 Güz Dönemi Mezuniyet töreni, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, törene, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Onur, Bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ile veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Onur dönem mezunu öğrencileri adına Ali Murat Avcı, yabancı öğrenciler adına ise Muhammed Taher Gazal birer konuşma gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Onur: “Mesleğinizi İcra Edebilmek Bizim En Büyük Gururumuz Olacaktır...”
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Onur, çağdaş uygarlık dünyasında bilginin sınırlarının genişletmede öncü bir rol oynamayı benimsemiş bir kurum olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin 22. dönem güz mezunlarını yürekten kutladı.
Mezun olan öğrencilere başarılı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için önerilerde bulunan Prof. Dr. Onur, “Artık birer adam, birer kadın olarak yaşamdaki birçok rolü de üstlenerek yolunuza devam edeceksiniz. Başarılı ve mutlu bir yaşam sürdürmek için size önerim, burada, eğitim yaşamınız boyunca size verilenlerin daha fazlasını elde etmeye, meraklarınız, ilgileriniz, hayalleriniz ve kendinizi keşfetmeye birer uyarı olarak kabul etmeniz. Birer tasarımcı olarak, uzun ve sonu olmayan bir uğraşa adaysınız artık. Umarım o kadar inanır ve o kadar seversiniz ki yaptığınız işi, yaşamınızın sonuna kadar bu öyküyü sürdürebilme inancına, arzusuna ve sevincine sahip olursunuz. Hepinize kendine ait değerleri yaratabilen, dünyaya değiştirmek üzere yola çıkan fertler olarak gönderiyoruz. Bir gün sizlerin vardığınız yerleri görmek, duymak, işitmek, ailenizin olduğu kadar bizim de en büyük gururumuz olacaktır. Yolunuz açık olsun” dedi.
Üniversitelerin Esas İşlevi Bilim Üretmek ve Bunun İnsanlığa Olan Katkısını Sağlamak…
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt da, üniversitelerin kuruluş işlevlerinden bahsederek, üniversitenin esas işlevinin bilim üretmek ve o öğretilen bilimin hem halka, hem topluma ve yerküreye olan katkısını sağlamak olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Kurt, “Biz üniversite olarak tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ve araştırmacılara onbinlerce makale sunan Web of Science ve Scopus’ta taranan dergilerde, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarının 2018 yılında yayınladığı 1200’ün üzerinde yayın sayısı ile Türkiye’dekiüniversiteler arasında ilk 5 içerisine girdik” dedi.
Doç. Dr. Kurt, mimarlık fakültesi mezunlarına da seslenerek, iyi bir tasarım sürdürülebilir olmalı, erişebilir olmalı, işlevsel fonksiyonel olmalı, duygusal olmalı, kalıcı olmalıdır, sosyal açıdan faydalı olmalı, estetik olmalı, ergonomik olmalıdır diyerek mimarlık fakültesi bünyesinde yer alan mimar, iç mimar ve peyzaj mimarlarına önlerindeki hayatlarında başarılar diledi.
"Ülkelerimizin Geleceğinde Bizimde İmzalarımız Olacak…"
Ali Murat Avcı yaptığı konuşmada, “Dört yıllık mimarlık eğitim süreci içinde mimarlığın haricinde iyi ve kötüyü ayırt etmeyi, insanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru kısaca vatana ve millete yararlı bir birey olmak için yapılması gerekenleri öğrendik ve hiç şüphem yok ki ülkelerimizin geleceğinde bizimde imzalarımız olacaktır” dedi.
“Yakın Doğu Üniversitesi'nde Eğitim Almak Övünülecek Doğru Bir Karar…”
Muhammed Taher Gazal ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek, Yakın Doğu Üniversitesi'nde eğitim almasının doğru bir karar olduğuna inandığını belirterek bununla övündüğünü söyledi. Gazal, “Ülkeme dönüyor olmakla heyecanlı ve buradan ayrılmakla da bir o kadar hüzünlüyüm. KKTC'de eğitim sürecimizde zorluklarla da karşılaştık ve bu zorlukları aştıkça kendimize olan özgüvenimiz yerine geldi. Öğretim elemanlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma eğitimimizi keyifli hale getirdikleri için sonsuz teşekkürler ediyor tüm arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan meslek yemini ve Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi dans eğitmenleri ve dansçıların gösterisi gerçekleştirildi.Daha sonra ise diploma takdiminde bulunuldu. Tören geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.