20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

UKÜ’DE ‘ÜNİVERSİTE YAŞAMINA UYUM’ SEMİNERİ

UKÜ’de ‘Üniversite Yaşamına Uyum’ semineri

12 Kasım 2015 Perşembe 12:38

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerini akademik konularda bilgilendirmek amacı ile “Üniversite Yaşamına Uyum” semineri düzenledi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürcan Özhan Seçim’in konuşması ile başlayan seminerde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş da bir konuşma yaptı. Bölüm öğrencilerinin bir araya geldiği seminerde yeni öğrencilere Üniversite tanıtımının yanı sıra, yurtlar, bölüm hocaları ve sınavlar hakkında da bilgiler verildi. “Üniversite Yaşamına Uyum” seminerinde öğrencilere ayrıca UKÜ yeni kayıt sisteminin kullanımına yönelik de bilgiler aktarıldı.

Gürcan Özhan Seçim konuşmasında insanlara dünyaya tekrar gelebilseler ne yaparlardı gibi bir soru sorulduğunda yanıt olarak başka bir yol seçmek ve keşke demeyecek tecrübeler yaşamak istediklerini söylediklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Seçim birçok konuda insanın keşke demesi gerektiğini böylelikle ileriki yaşamı için bunun daha iyi tecrübe olabileceğini söyledi.

“Önceliğiniz iyi bir insan olmak olsun”

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürcan Özhan Seçim bölümün branşlaşmaya başladığına dikkat çekerek herkesin uzman bir şekilde bir alana yönelebileceğini vurguladı. Şeçim konuşmasının sonunda öğrencilere yönelik, “Sizden isteğimiz sadece bilgileri ve kitapları iyi bir şekilde öğrenmeniz değildir; önceliğiniz iyi bir insan olmak olsun.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş da seminerde yaptığı konuşmada öğrencilerin UKÜ’de bulunmalarının başkalarının sahip olduğundan çok daha farklı fırsatlara sahip olmalarını sağlayacağını vurguladı. “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? UKÜ’de olduğunuzdan her ikisi de sizin için geçerli.” diyen Prof. Dr. Tuş, her insanın düşüncelerinin farklı olabildiğini dolayısıyla karşısındakine her zaman anlayışlı olması gerektiğini hatırlattı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nün düzenlediği “Üniversite Yaşamına Uyum” seminerinin sonunda bölüm hocaları öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA