18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

UKÜ’DE KONFERANS: KENDİ İMPARATORLUĞUNUZU OLUŞTURUN

UKÜ’de konferans: Kendi imparatorluğunuzu oluşturun

16 Şubat 2016 Salı 11:07

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Akinola Babatunde önderliğinde Patral Productivity Conference (PPC) adıyla bir etkinlik organize edildi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik “Kendi İmparatorluğunuzu Oluşturun” başlığı altında sunuldu. Konferansa UKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Doktora öğrencisi ve aynı zamanda UKÜ’de Öğretim Üyeliği yapan Akinola Babatunde, Amerikan Robert Morris Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jim Vincent ve UKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz’un yan sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın düzenleyicisi Akinola Babatunde, Prof Akinola Yaşam Tarzınızı Dönüştürme (Prof. Akinola Transforming Lives) ifadesinin kısaltılmış biçimi olan Patral’ın, insanları oldukları yerden arzu ettikleri yere taşımayı amaçladığını ifade etti. Bu doğrultuda yapılacak çalışmaların bireylerin güç kazanmalarını, kapasite ve karakter oluşturmalarını sağlama konusunda yardımcı olduğunu belirten Babatunde, “Bu grup, ayrımcılığa karşıdır.” dedi.

“Ekilen tohumlar mutlaka yeşerecektir”

Söz konusu konferansta konuşma yapan Prof. Jim Vincent, UKÜ öğrencilerine öğrendikleri her şeyin bir değerinin olduğunu söyledi. Vincent, “Öğreniminizin üzerine çok iyi düşünmeniz gerekmektedir. Üzerinde düşünülmeyen öğrenim değer taşımaz, hiçbir okul sizin imparatorluğunuzu önünüze sunamaz, siz çaba gösterip kendi imparatorluğunuzu oluşturmalısınız. Ekilen tohumlar mutlaka yeşerecektir.” diye konuştu.

“Karınca gibi çalışıp yatırım yapmalı”

Konferansa katılan bir diğer isim olan UKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz ise, öğrencilerin kendi imparatorluğunu kurması konusunda “Karınca ile Ağustos Böceği” hikâyesini dikkate almaları gerektiğini ifade etti. Yavuz, “Öğrenciler, karınca gibi çalışıp geleceklerine yatırım yapmalıdır. Ancak yeri geldiğinde ağustos böceği gibi şarkı söyleyip eğlenebilmeleri de gereklidir.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA