28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

UKÜ’DE “ENERJİ GÜNLERİ SEMİNERİ” DÜZENLENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü tarafından “Enerji Günleri Semineri” düzenlendi.

UKÜ’de “Enerji Günleri Semineri” düzenlendi

21 Haziran 2016 Salı 09:41

 

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere UKÜ Rektör Yardımcısı, Enerji Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu katıldı.

Abbasoğlu: Enerji kullanımı çalışmalarımız devam edecek

Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu konuşmasında enerji sistemleri hakkında bilgi verirken, UKÜ’de açılan  Enerji Sistemleri Bölümü’nün yeni olmasına rağmen bölümde eğitim gören  40’ın  üzerinde yüksek lisans ve doktora ögrencisi oldugunu belirtti.  Abbasoğlu, “Kuzey Kıbrıs’ ın en büyük güneş enerji sistemini  kurduk ve bununla  gurur duyuyoruz. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak  doğaya zarar vermeden enerji kullanımı çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Taşçıoğlu: Vatandaşlara ve kurumlara destek olunacak

Düzenlenen “Enerji Günleri Semineri”nde konuşan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının prosedürlerini aktardı. Taşçıoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta enerji sistemleri ile ilgili bir kurumun oluşturulduğunu, yenilenebilir enerji üretmek isteyen vatandaşlara ve kurumlara destek olunacağını söyledi.

Emir Taşçıoğlu, Yenilenebilir Enerji Kurumu olarak sadece güneş  enerjisi değil  rüzgar gülü denilen  rüzgar tribünlerini de kullandıklarını ifade etti. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu son olarak, “Bu sistemle  400 megavatlık üretimimizin  yüzde 10’luk bölümünü ayırdık ve  40 megavattını halkımıza sunduk. Kurum olarak amacımız yenilenebilir enerji sistemlerini daha da yaygınlaştırmak. Destek aldığımız sürece  sistemlerimizi geliştirip büyük işletmelere de enerji sağlamaya çalışacagız.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA