23 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

UKÜ'DE 'BEYAZ ÖNLÜK' TÖRENİ

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde beyaz önlük töreni düzenlendi...

UKÜ'de 'Beyaz Önlük' töreni

01 Haziran 2016 Çarşamba 16:45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Çakır katıldı.

Nadiri: Beyaz önlük sorumluluk demektir

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri beyaz önlüğün farklı sorumlulukları bünyesinde barındıran bir simge olduğunu vurguladı. UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bu bilinç içerisinde kariyerlerine devam etmeleri gerektiğini dile getiren Nadiri, “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin potansiyeli ile KKTC’nin önemli sağlık kuruluşlarından biri olma yolunda adım atıyoruz. Öğrencilerimizin de bu bilinçle beyaz önlüklerini taşımalarını diliyorum.” dedi.

Çakır: Sağlık fiziksel, sosyal, emosyonel iyilik halidir

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık kavramını fiziksel, sosyal, emosyonel iyilik hali olarak tanımladığını söyleyen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Çakır fizyoterapistlerin görev tanımını da yaptı. Çakır, sağlık tanımı çerçevesinde fizyoterapistlerin, hastalık, yaralanma ya da yaşlanma gibi çeşitli nedenlerle hareket kabiliyeti bozulmuş kişilerin motor fonksiyonlarını restore etme görevine sahip olduğunu aktardı.

Bölüm’ün görevinin donanımlı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirerek iş yaşamına başarılı adım atmalarını sağlamak olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Çakır, “Bölüm derslerinin konusunda uzman, mesleki deneyimi yüksek öğretim üyeleriyle hem teorik hem uygulamalı işlenmesi, kurgusal senaryolarıyla temel ve pratik hastalık bilgilerinin harmanlanması, öğrencilerin hastalara bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmasını kolaylaştıracaktır.” dedi.

Sarıyar: Sağlık alanındaki hızlı branşlaşma toplumda farkındalık yarattı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon eğitimine 4 yıl önce 29 öğrenciyle başladığını, bu rakamın hızla artarak 300’ün üstünde öğrenciye sahip bir bölüm olarak öne çıktığını anlatan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar, “CIU Arena’da kurulan donanımlı laboratuvarları ve güçlü eğitim kadrosu ile Kuzey Kıbrıs’ta lider olma azmindeyiz.” dedi. Sarıyar son olarak özverili çalışmaları sonucunda beyaz önlük giymeye hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme töreni Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri’nin başarılı öğrencilere şeref ve yüksek şeref belgelerini vermesi ve ardından Fakülte öğretim üyelerinin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesiyle son buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA