26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa22°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

UKÜ'DE BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSE KOKULU TANITILDI...

UKÜ’DE spor basınına, yeni açılacak beden eğitimi ve spor yüksekokulu tanıtıldı...

UKÜ'de beden eğitimi ve spor yükse kokulu tanıtıldı...

03 Haziran 2016 Cuma 17:24

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) YÖDAK sonrasında YÖK’ten de denklik alan ve 2016 – 17 Güz döneminde eğitim ve öğretim vermeye başlayacak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun spor basın mensuplarına tanıtımı gerçekleştirildi.

uku1-001.jpg

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği bölümlerinden oluşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla CIU Arena’da düzenlenen tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer ile Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Spor İşleri Müdürü Erinç Aydınova ile KKTC spor medyasından spor müdürleri ve spor yazarları katıldı.

CIU Arena yeni bölümlere de hizmet verecek

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri düzenlenen kokteylli tanıtım toplantısında yeni bölümler ve üniversite hakkında bilgi verdi. Yalnızca ülkenin değil bölgenin en kapsamlı spor komplekslerinden biri olan CIU Arena’nın yeni akademik dönemde ilk öğrencilerini kabul edecek Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından kapsamlı biçimde kullanılacağını söyledi. Böylesi gelişmiş bir spor kompleksinin öğrenciler yanında topluma da hizmet veriyor olduğunu hatırlatan Nadiri halkın buradaki imkanlardan yararlanabildiğini söyledi.

Sporun önemli bir endüstri olduğunu ve kitleleri arkasından sürükleyebildiğini aktaran Prof. Dr. Halil Nadiri her alanda olduğu gibi spor alanında da işin profesyonellerce yönetilmesi ve yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Nadiri, “CIU Arena gibi bir tesisin imkanlarını da kullanacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu oluşturduk. Öğrencilerin kullanımı yanında halihazırda imkanların çok elverişli olması sayesinde toplumumuz da buradaki hizmetlerden faydalanabilmekte.” dedi.

uku2-002.jpg

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde UKÜ’de Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin hayata geçirileceğini de vurgulayan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri bu merkezde fizyoterapi, beslenme ve diyetetik gibi birimlerin de olacağını ve yine söz konusu merkezin KKTC halkına, UKÜ çalışanlarına ve öğrencilerine de profesyoneller tarafından profesyonel hizmet verileceğini aktardı. Halil Nadiri, “89 farklı ülkeden gelen 12 bin öğrencisi ve 80’i aşkın farklı ülkeden gelen akademisyeni ile UKÜ olarak sağlıklı yaşam alanında topluma hizmet sunacak bir başlangıç yaptığımız için gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun bölümlerde okumak isteyen sporculara olanak sağlanıp sağlanmayacağı yönündeki sorusu üzerine Prof. Dr. Halil Nadiri KKTC’li öğrenciler için 8 Haziran’da düzenlenenecek öğrenci yerleştirme ve burs sınavı sonrasında sporcu öğrencilere de burs imkanlarının söz konusu olacağını açıkladı.

uku3-001.jpg

Rektör Nadiri’nin açıklamaları sonrasında UKÜ Spor İşleri Müdürü Erinç Aydınova gazetecilere CIU Arena’yı gezdirdi ve buradaki farklı birimlerde ne tür spor faaliyetlerinin uygulandığını anlattı. Entegre spor tesisi CIU Arena’nın kapalı alanındaki fitness salonu, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, masa tenisi, aerobik salonu, tırmanma duvarı, atış poligonu ve squash salonlarını gezerek bilgi alan spor yazarları UKÜ yetkilileri ile birlikte kampüste düzenlenen yemeğe katıldı.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA