26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

UKÜ, GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ BERLİN’E TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

UKÜ, Güzel sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Berlin’e teknik gezi düzenledi

21 Temmuz 2015 Salı 15:43

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 2014-15 Akademik dönemini Berlin’e düzenledikleri teknik gezi ile tamamladı.

Geniş kapsamlı bir program dâhilinde düzenlenen 8 günlük gezide birçok mimari yapı incelendi.  Parlamento binası, Filarmoni, Soykırım anıtı, Daniel Liebeskind’in tasarladığı Yahudi Müzesi, Mimari Çizim müzesi, Bauhaus Arşivleri, Olimpiyat Stadı incelenen yapılar arasındaydı.  Filmlerde mekan olarak kullanılan Tierheim hayvan barınağı ve krematoryum da teknik gezinin programında yer aldı.  Potsdamer Platz, Alexanderplatz ve Potsdam ve gezilen yerlerden bazıları oldu.

Aralarında yükseklisans ve doktora öğrencilerinin de bulunduğu on üç kişilik öğrenci grubuna, Doç. Dr. Marko Kiessel, Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker ve Yrd. Doç. Dr. Cemil Atakara eşlik etti.

Teknik gezide Modern Mimarlık akımının öncüleri arasında olan Le Corbusier, Bruno Taut gibi mimarların tasarladığı konutlar da özel rehberler eşliğinde incelendi.  Bu kapsamda, 1920’lerde ve 1950’lerde yapılan konut çevreleri analiz edildi.

Yoğun ve disiplinli bir zaman çizelgesinde gerçekleştirilen gezinin öncelikli amacı öğrencilerin mimarlık tarihi gibi derslerinde öğrendikleri konuları birebir görerek tecrübe etmelerini sağlamaktı.  Kültürel ve mimari anlamda birçok yapı ve etkinliğe ev sahipliği yapan Berlin şehrinde gerçekleştirilen teknik gezi, gerek tarihi gerek çağdaş yaklaşımlarıyla, UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin vizyonlarını da genişleterek, mesleki anlamda önemli artılar kazandırdı.  Çok başarılı bir şekilde sonuçlanan teknik gezinin, ileriki yıllarda, farklı destinasyonlarda tekrarlanacağı Fakülte yönetimi tarafından bildirildi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA