29 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele22°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

UKÜ FEN – EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ 11. TİYATRO GÜNLERİ FESTİVALİ’NE KATILDI

UKÜ Fen – Edebiyat Fakültesi Öğrencileri 11. Tiyatro Günleri Festivali’ne katıldı

14 Ocak 2016 Perşembe 15:18

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen - Edebiyat Fakültesi öğrencileri, “Tiyatro Canlandırma” Güzelyurt Belediyesi'nin düzenlediği 11. Tiyatro Günleri Festivali'ne katıldı. Öğrenciler, Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte "Londralı" isimli oyunu izledi.

“Tiyatro Canlandırma” dersi kapsamında gerçekleştirilen katılım ile dramayı yakından izleme fırsatı bulan öğrenciler sınıfta öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak izleme imkânı buldu.

“Drama çalışması öğrencinin aktif olmasını sağlar”

Dersin yürütücüsü Öğretim Üyesi Dr. Gülden Sarı Kanlıay eğitimde dramatizasyonun önemli olduğunu, kişinin çok yönlü geliştirilmesini amaçladığını belirtti. Çok yönlü gelişimin aktif, öğrendiklerini gözden geçiren, özünü kavrayan, kendisiyle ve çevresiyle barışık bir insan tipinin oluşmasına yardımcı olduğunu söyleyen Gülden Sarı Kanlıay öğrencilerin eğitim ve öğretimde rol alması, kendilerini ifade edebilme, yaratıcı olma, hayatı ve ortamı çok yönlü algılayabilme isteğini sağlama çabası için de dramatizasyonun önemli işlevi olduğunu kaydetti. Kanlıay ayrıca, öğretmenlerin dramayı bilmelerinin eğitim sırasında konuyu öğrenciye etkili bir şekilde anlatmayı sağladığını da söyledi.

Gülden Sarı Kanlıay, “Drama çalışması ile eğitimde öğrencinin aktif rol alması sağlanır. Öğrencilerin hayatı ve çevreyi kolayca ve tüm yönleriyle algılamalarında dramanın önemi vardır; görgü kurallarını öğrenir, kültürel birikimi, eski ile yeninin kıyaslanmasını sağlar. Dramatizasyonda öğrencinin beş duyusu, belleği, duyguları harekete geçmiş gibi olur.” dedi.

Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gülden Sarı Kanlıay, tiyatronun en önemli işlevlerinden birinin de insanı, insana, insanca anlatması olduğunu ve böylelikle insanın kendisine adeta bir ayna tuttuğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA