26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

UÇANOK DARP EDİLDİ: 4 TUTUKLU

Uçanok darp edildi: 4 tutuklu

07 Temmuz 2014 Pazartesi 13:09

Gazimağusa’da geçtiğimiz gün, iş adamı Ali Osman Uçanok’un ciddi şekilde darp edilmesiyle ilgili olarak 4 kişi tutuklandı. Cumartesi günü saat 13:00 sıralarında, üç kişi, inşaat halindeki binaya beton göndermek için peşin para istediği gerekçesiyle “Uçanok İnşaat” isimli iş yeri işletmecisi   Ali Osman Uçanok’u, ofisi içerisinde,   yumruklayarak  ciddi şekilde darp etti. Dar edilen Uçanok’un burun kemiği, sağ çene kemiği ve köprücük kemiği kırıldı.

Olaydan sonra, polisin yaptığı araştırma ve Ali Osman Uçanok’un ifadesi sonrasında 4 kişi tutuklandı. Olayla ilgili polis soruşturmasını sürdürüyor.

Müteahhitler’den Kınama

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olayla ilgili kınama mesajı yayınladı. Birlik adına mesaj yayınlayan Cafe Gürcafer, olayın İnşaat Müteahhitlerini yakından ilgilendiren bir olay olduğunu kaydetti.

Gürcafer mesajında şunları belirtti;

“ Üyemiz Ali Uçanok’a yapılanlar onun şahsına yönelik olmanın çok ötesinde tüm camiamızı tehdit eden bir olaydır. Birçok müteahhidimizin yanı sıra başka sektörlerden de işadamlarımızın benzer durumlarla karşı karşıya kaldıkları duyumlarını hep alıyoruz. İş insanlarımızın bu gibi durumlarda sessiz kalıyor olmalarının en büyük nedeni ise üzülerek belirtmek isterim ki maalesef polisin bu gibi durumlarda yetersiz kalacağını düşünüyor olmalarıdır.

Ülkemizde maalesef ki ‘mafyacılık’ bir meslek, bir geçim kaynağı gibi polisin ve devletin gözünün içine baka baka  varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Bir tarafta sabahtan akşama kadar alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarımız, diğer tarafta zorbalıkla alın terinden pay almak isteyen, kendini ‘mafya’ diye nitelendiren guruplar.

Bu sorunu kökten çözmenin zamanı geldi ve geçti. Devlet bu sorunu çözmek için acilen radikal önlemler almalıdır. Biz büyük ve güçlü bir camiayız. Bu sorunun üstesinden gelmek için gereğini yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA