19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

UÇAN KUŞA BORÇLARI VAR!

Uçan kuşa borçları var!

12 Nisan 2014 Cumartesi 14:38

Elektrik Kurumuna olan borçları nedeniyle bir süre önce elektrikleri kesilen belediyelerin başı bu kez müteahhitlerle dertte…

Bir süre önce borçlu belediyelere ihale yasağı uygulayacaklarını duyuran Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, 9 belediyenin müteahhitlere, toplam 1 milyon TL borcu olduğunu açıkladı.

 

Rana SARRO

 

Bir süre önce borçları nedeniyle elektrikleri kesilen belediyeler, bu kez de müteahhitlere olan borçları nedeniyle boykotla karşı karşıya kaldılar.

Yaklaşan yerel seçimle belediyelerde yatırım telaşı başladığına işaret eden müteahhitler, borçlar kapanmadan seçim yatırımlarıyla bunlara yenilerini eklemeye çalışan bazı belediyelere ateş püskürüyor.

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, belediyelerin seçimleri kazanmaya yönelik yatırımlara giriştiğini işaret ederek, müteahhitlere olan borcunu ödemeyen belediyelerin ihalelerine katılımını yasaklayacaklarını bir kez daha vurguladı.

Halen toplam 9 belediyenin müteahhitlere borcu olduğunu kaydeden Gürcafer, borçlu belediyeleri şimdilik isim bazında deşifre etmek istemediklerini, ancak bazı belediyelerin müteahhitlere olan borçlarını ödemek yerine, ellerindeki kaynaklarla yeni işler yaptırmaya çalıştıklarını tespit ettiklerini belirtti. Gürcafer, borçlu belediyeler arasında, küçük ve büyük belediyelerin de bulunduğunu kaydederek,  “Ülkemizi yıllardır kemirerek tüketen bu tür popülist yaklaşımlara müsaade etmeyeceğimizi, bu zihniyette olan belediyelerin ihalelerine katılımı yasaklayacağımızın önceden bilinmesini isteriz” dedi.

Gürcafer, müteahhitlerin borçlarını ödemeleri için alınan bu kararın, hem üyelerini hem de ülkeyi koruma amacını taşıdığını da söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA