29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

“UBP’NİN GÜÇLÜ BİR LİDERE İHTİYACI VAR”

“Bakanlıkları yeniden gözden geçireceğim”

“UBP’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var”

21 Ağustos 2015 Cuma 15:04

Partililerin kendisini göreve çağırdığını açıklayan UBP Genel Başkan adayı Ünal Üstel, bu görevi yerine getirmek için aday olduğunu söyledi:

“UBP’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, aday olma kararında partililerin büyük desteği olduğunu belirterek “UBP tabanı, partinin yeniden geçmişteki başarılı günlere dönmesini bekliyor ve bu görevi benim yerine getirmemi istiyor” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nin gücünü halktan aldığını, parti için bölünmelerin partiyi zayıflattığını dile getiren Üstel “Hedefimiz kurultayda ilk turdan başkan seçilmek ve halkın gücünü Meclis’e ve hükümete yansıtmaktır” dedi.

“Bakanlıkları yeniden gözden geçireceğim”

Başkan seçilince öncelikli olarak hükümetteki bakanlıkları yeniden gözden geçireceğini söyleyen Ünal Üstel, aday olması konusunda ülkenin her bölgesinde yoğun teşvik aldığını, kendisine “Sizi başkan olarak görmek istiyoruz, partinin saygın ve abilik yapacak, toparlayıcı bir lidere ihtiyacı var” denildiğini, bu isteği bir emir olarak kabul ettiğini vurguladı.

“Partililerimizi kucaklaştıracağım”

Ulusal Birlik Partisi’nde en deneyimli isim olarak tüm bölgeleri dolaştığını ve insanlarla yüz yüze görüştüğünü anlatan Üstel, “UBP’de bir süredir devam eden dağınıklık ne yazık ki devam etmekte, hatta daha da ileri bir boyutta seyretmektedir, biz bu olumsuz durumu ortadan kaldıracak, her yaştaki partilimizi birbiriyle kucaklaştıracağız” diye konuştu.

“Kutsal bir görevi yerine getireceğim”

Ünal Üstel, kendisine yüklenen misyonu yerine getirmek zorunda olduğunu, bu kutsal görevi yerine getirmek için kendisini destekleyen tüm Ulusal Birlik Partililerle yola çıktığına dikkat çekerek “Partinin çok adaylı bir kurultaya gitmesinden çekinilmemesi gerekir, bu durumun partiye zarar vereceği iddiaları kesinlikle gerçek değildir” dedi.

“Bu kurultay UBP’ye ivme kazandıracak”

Ulusal Birlik Partisi’nde Genel Başkan seçilmek için yola çıkmak kişisel bir konu değil, parti içinde verilmesi gereken demokratik yarıştır. Bu yarış, partideki demokrasiye ivme ve inanç getirecektir. Ben çok adaylı bir yarışın partimize zarar vereceği inancının tam tersinde partimize büyük bir hareketlilik ivme ve kazanç sağlayacağı düşüncesiyle yola çıktım” dedi.

“Abilik görevimi yerine getiriyorum”

“Bakan olmadığınız için mi aday oldunuz” şeklindeki bir soruyu yanıtlarken bu yöndeki iddialara kırıldığını belirten Üstel halen Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı görevini yürüttüğünü, yüce bir makamda bulunduğunu anımsatarak “Partinin bir büyüğü, en çok birikimi olan insanlardan biriyim. Partili arkadaşlarım bundan dolayı, bir abi sıfatıyla bana bu makamı verdi. Abilik çerçevesinde ben milletvekili arkadaşlarıma bugüne kadar hizmet vermeye devam ettim. Hizmete devam ederken de partime olan vefa borcumu yerine getirmenin gurur içindeyim. Makamda olan insan ikinci bir makam alabilir mi? Makamda olmadığımı farz edersek ben Girne bölgesinde 2013 seçimlerinde ne kadar oy aldığımı ve hangi sıradan çıktığıma baksınlar. Makam alırken belli kıstaslar vardır. Ben isteseydim istediğim makamı alırdım ama bana yakışmazdı, çünkü zaten yüce bir makamdayım” dedi.

“Otorite boşluğu ortadan kalkacak”

Partide disiplin ve otorite eksikliği olduğunu, başarısızlıkların arka arkaya geldiğini söyleyen Ünal Üstel, UBP’yi başarılı günlere döndürmek için tüm gücünü ortaya koyacağını, tüm ilçelerden güçlü bir destek bulunduğunu belirtti.

Üstel, “Bütün köyleri gezdim. Kentlisiyle, köylüsüyle hemfikir oldum. Herkesin moral bozukluğu olduğu ve partinin bu gidişatından memnun olmadığından dolayı partiyi düzeltmemiz için bize misyon yüklediler” dedi.

“Hedefim ilk turda seçilmek”

Partililerin “Sen bu partinin en büyüğüsün, en tecrübelisisin, partinin abisisin dolayısıyla abilik unvanı bir insana yakıştırılmaz, elinizi taşın altına koyun” uyarıları neticesinde UBP Genel Başkanı adayı olmak için yola çıktığını anlatan Üstel hedefinin ilk turda seçilmek olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Seçimleri birinci turdan kazanacağımı düşünüyorum. Partiliriminin yüklediği sorumluluk bilinci içinde bu yola çıktım. Genel başkanlığı birinci turda kazanacağım inancını taşıyorum. Çünkü bana inanan ve güvenen, her bölgedeki insanlarımızdan bu istek gelmiştir.”

“Bu hükümet kurultaya yönelik”

Mevcut hükümetin durumu ve bakanlıklarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Üstel, hükümetin UBP kanadının kurultaya dönük bir hükümet olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bu arkadaşlarımız bakanlığa atandı. İlçeler boş ama ilçede görülen bir insan yok. UBP kurultaylarından başka milletvekili arkadaşlarımız var, bu arkadaşlara görev verilebilir. Girne ilçesinde sorumlu kişi yok. Dolayısıyla gönül arzu ederdi ki bu hükümet icraat ve reform hükümeti olsun.. Ama üzülerek söylemek gerekir ki bu hükümet kurultaya dönük hükümet olmuştur.”

“UBP daha fazlasını hak ediyor”

Üstel; “Başkan olmanız halinde bu hükümetle ortaklığı bozar mısınız” sorusuna da yanıt vererek şunları ifade etti:

“Tabloya baktığınızda 7 ye 3 gibi bir oran görülmektedir ve bu oran eşit değil. UBP bundan çok fazlasını hak ediyor, bu nedenle hükümet oluşumu masaya yatırılıp tekrar gözden geçirilmelidir”

“Dövizdeki yükselişe hükümet seyirci kalıyor”

Konuşmasında güncel konulara da değinen Ünal Üstel “üzülerek söylüyorum ülkemizde uzun süredir dövizde bir yükseliş var, Türkiye’de hükümet sorunu var, biz bir ada ülkesi olarak halkımızı rahatlatacak önlemler almak zorundayız. Kıbrıs’ta her şey dövize endeksli, 100 sterline kiralanmış bir dükkan için bugün 350 TL ödeniyor, mal sahibi de devlete bunun üzerinden vergi veriyor. Devlet döviz yükselişinden aldığı stopaj ile gelir artışı sağlarken, ödeme yapanlar büyük bir zarar yaşıyor. Gübreden tutun da ithal edilen her üründen devlet kâra geçmektedir. Sen devletsen çare bulmak zorundasın. Devletin burada yapması gereken stopaj ve benzeri gelirlerde döviz kurunu sabit tutması olmalıdır” diyerek bazı çözüm örnekleri verdi.

“Dövize müdahalenin örnekleri var”

Benzer bir durumun yakın geçmişte Türkiye’de de yaşandığına  dikkat çeken Üstel, şöyle dedi: “Türkiye’de geçirilen bir yasa ile iç piyasadaki döviz hareketleri kısıtlanmıştı. Bizde yaklaşık 1.5 yıldır çekilen bu sıkıntı ülkemizde TL kullanımı olduğu için sürmekte, bu zaman içerisinde hiç bir tedbir alınmadığı görülmektedir. Sadece devletin kasası düşünülmemeli, vatandaşın kısmen de olsa rahatlaması sağlanmalıdır. Esnaf, vatandaş ve sabit gelirlilerin yaşadığı sıkıntı görmezden gelinmiştir. Sen devletsin, devlet çare üretmek zorundadır. Bunun örnekleri dünya devletlerinde de uygulanmaktadır.  Vatandaşın nefes alması için kısmen de olsa bir yasa ile tedbir alıp bunun uygulanması gerekiyor”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA