28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

UBP'DE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNE DOĞRU!

UBP'de kabine değişikliği beklentisi hareketliliği yaşanıyor.

UBP'de kabine değişikliğine doğru!

17 Haziran 2020 Çarşamba 10:50

UBP’de kabine değişikliğine doğru !..

UBP – HP koalisyon hükümetinin büyük ortağı UBP’de kabine değişikliğine gidileceği iddia ediliyor.

"Özel izin" ile Ada’ya gelen 13 kişi ile ilgili tartışmanın boyutları giderek büyürken, yaşanan tartışmalar sonrasında Başbakan Ersin Tatar’ın kabine değişikliğine gidebileceği UBP'li bir çok kaynak tarafından ileri sürülüyor..

UBP’nin bugün saat 14.00’de yapacağı MYK toplantısında, kabine değişikliğinin masaya yatırılacağı ve muhtemelen  Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınması konusunun gündeme geleceği belirtiliyor.

UBP içerisindeki bir çok güvenliri kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilerde, saat 14.00’de yapılması düşünülen MYK toplantısında, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınması halinde yerine getirilecek Milletvekilinin isminin de belirleneceği öğrenildi.

İŞTE İSİMLER

UBP’de bölge dengeleri de göz önüne alınarak, Ünal Üstel’in Girne Bölgesi Milletvekili olması nedeniyle, kabineye Girne Milletvekili İzlem Gürçağ’ın alınabileceği, Turizm Bakanlığına, daha önce bu görevi yaptığı gerekçesi ile Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun kaydırılabileceği, İzlem Gürçağ’ında bir başka bakanlığa bakan olarak atanabileceği de konuşulanlar arasında.bulunuyor.

Bunun yanısıra Mağusa Bölgesi Milletvekili Resmiye Canaltay’ın da Turizm Bakanlığına bakan olarak atanmasının da düşünüldüğü ancak, bölge dengeleri nedeniyle bunun olmayabileceği de UBP içerisinde konuşulanlar arasında bulunuyor.

Bu nedenle gözler bugün saat 14.00’de yapılması düşünülen MYK toplantısına çevrilirken, kabine değişikliğinin yapılıp yapılmayacağı da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA