28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

UBP DP/UG İTTİFAKI DAĞILDI

UBP DP/UG İttifakı Dağıldı

11 Nisan 2014 Cuma 16:20

UBP ile DP/UG arasında 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimler için öngörülen ittifak dağılma noktasına geldi. UBP ile DP/UG adeta her yerde aday çıkararak ittifaka son noktayı koydu.

İskele’de ittifak çatladı

UBP ile DP/UG arasında Güzelyurt ve Lefke’nin ittifak dışında tutulması ile başlayan sıkıntılar İskele Belediye Başkanlığı seçiminde UBP’nin adayı Halil İbrahim Orun’un karşısına DP/UG’nin İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’yı Belediye Başkan adayı göstermesi ile başka bir boyut kazandı.

Girne’de de ittifak dağıldı

Dün ise Girne’de daha önce UBP ile DP/UG arasında yapılan mutabakat sonucu DP/UG’ye bırakılan başkanlık için 2010 yılında UBP’den Başkan adayı olan ve seçimi kıl payı farkla kaybeden Nidai Güngördü bağımsız olarak adaylığını açıkladı.

Yenierenköy’de de Bağımsız aday

Daha önce UBP ile DP/UG’nin ortak belediye başkan adayı olarak açıklanan Özay Öykün’ün karşısına ise UBP’li olarak bilinen  Hasan Güngör  bağımsız olarak aday olacağı ortaya çıktı.

Güngör Bağımsız aday

Yenierenköy’de Hasan Güngör’ün 29 Haziran tarihinde yapıalcak yerel yönetim seçimlerinde bağımsız aday olması gündemde. Güngör’ün adaylığı DP/UG ile UBP arasında Yenierenköy’de yapılan ittifakın da tutmadığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. DP/UG ile UBP ortak aday olarak halen Yenierenköy Belediye Başkanı olan Özay Öykün’ü aday göstermişlerdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA